072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

EA verwacht 88,4 miljoen euro minder te verdienen door Battlefield 2042

datum: 02-02-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Electronic Arts heeft zijn prognose voor de jaarlijkse omzet met $ 100 miljoen verlaagd vanwege de "teleurgestelde" ontvangst van Battlefield 2042. EA zegt dat de combinatie van de "ambitieuze schaal" van de game en thuiswerken leidde tot de slechte ontvangst.

Battlefield 2042 voldeed niet aan de verwachtingen van EA en vormde het afgelopen kwartaal een "uitdaging" voor het bedrijf, zegt EA in zijn kwartaalresultaten . De game was volgens de gamemaker "ambitieus", bijvoorbeeld doordat er 128 spelers aan een wedstrijd kunnen deelnemen en de toevoeging van nieuwe modi, "dynamische gameplay en meer". Volgens EA was het een uitdaging om de game te ontwikkelen met teams die bijna twee jaar vanuit huis werkten.

Na testen en voorbereiding dacht het bedrijf dat de game klaar was voor spelers. Naarmate meer spelers de game in handen kregen, leken er volgens EA "onverwachte prestatieproblemen" te zijn. Daarnaast vielen bepaalde keuzes die met de game zijn gemaakt niet bij iedereen in de smaak, zegt de uitgever. Spelers klagen onder meer over het feit dat Battlefield 2042 geen klassen meer heeft , maar dat specialisten ze hebben vervangen. Ook zijn er klachten over de audiokwaliteit, de vuurgevechten en het ontbreken van functies die in eerdere games wel zaten, zoals een scorebord, vernietiging en een pagina met statistieken.

EA zegt de game te willen blijven ontwikkelen en verbeteren, en zegt "volledig toegewijd" te zijn aan de Battlefield-fans en "het potentieel van deze game te realiseren". Op dinsdag heeft ontwikkelaar DICE aangekondigd welke functies in de game zullen terugkeren, zoals verbeteringen aan het scorebord, en het bedrijf zei ook dat het eerste seizoen met nieuwe content in de zomer zal worden uitgebracht.

Vanwege de tegenvallende financiële prestaties van de game verlaagt EA de verwachtingen voor de jaarlijkse omzet met $ 100 miljoen. Het fiscale jaar van EA loopt tot en met maart. Het bedrijf zegt ook dat deze nieuwe verwachting nog lager had kunnen zijn als FIFA en Apex Legends niet meer hadden opgeleverd dan verwacht. FIFA 22 heeft de sterkste FIFA-lancering ooit gehad en de verkoop van Apex Legends zou "uitzonderlijk" groeien. Dit laatste zou EA dit jaar bijna $ 1 miljard kunnen opleveren.

Ondanks de tegenvallende prestaties van Battlefield 2042, verwacht EA dat dit kwartaal het sterkste vierde kwartaal van EA's fiscale jaar ooit zal worden, met een omzet van $ 1,76 miljard. Dit komt omdat EA had verwacht dat Battlefield 2042 "aanzienlijk minder dan" tien procent van de jaaromzet van EA zou uitmaken. Voor het volgende fiscale jaar zou dat minder dan vijf procent zijn. De game-uitgever benadrukt dat het een portfoliobedrijf is. Hiermee wil de uitgever aangeven dat de slechte prestatie van één game niet per se betekent dat het hele bedrijf een slecht jaar zal hebben. EA had dit kwartaal een netto-omzet van $ 1,79 miljard.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01