072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Edge krijgt modus die JIT-engine uitschakelt voor betere beveiliging

datum: 05-08-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

Microsoft geeft Edge een zogenaamde "Super Duper Secure"-modus die bepaalde delen van de Javascript-engine kan uitschakelen om de browser veiliger te maken. De ontwikkelaars zeggen dat het een experiment is om te kijken of ze de browser er beter mee kunnen beveiligen.

De nieuwe modus is bedacht door Microsoft's Vulnerability Research-team . Gebruikers die de Super Duper Secure-modus inschakelen, schakelen Just-In-Time-compilatie of JIT uit in de V8 Javascript-engine. Volgens de onderzoekers wordt bijna de helft van de browserkwetsbaarheden in V8 JavaScript en WebAssembly misbruikt via de JIT-engine. Met de nieuwe modus wordt de browser dus naar verwachting veel minder kwetsbaar.

De makers vragen zich af of de extra snelheid die JIT creëert het waard is om de browser zo kwetsbaar te houden. "Voor gebruikers betekent uitschakelen minder frequente beveiligingsupdates en minder noodpatches", zeggen de makers. Ze noemen noodpatches 'een veelvoorkomende frustratie voor gebruikers'. Bovendien zouden er nog andere voordelen zijn aan het uitschakelen van de JIT-engine. Technologieën zoals Intel's Controlflow-Enforcement Technology kunnen bijvoorbeeld worden ingeschakeld. Die op hardware gebaseerde exploit-mitigatietechniek werkt niet goed met JIT, zeggen de ontwikkelaars.

De ontwikkelaars willen de mogelijkheid onderzoeken om JIT uit te schakelen zonder de prestaties veel slechter te maken. In de praktijk blijkt dit prestatieverlies mee te vallen. In een laboratoriumomgeving zou het uitschakelen 'niet altijd een negatief effect hebben'. De ontwikkelaars benadrukken dat dit een test is voor nu, en dat ze graag de ervaring van gebruikers horen. Gebruikers kunnen de vlag handmatig in de browser edge://flags/#edge-enable-super-duper-secure-mode .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01