072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Eigenaar Gearbox, THQ en Deep Silver wil tientallen gamebedrijven overnemen

datum: 17-11-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Embracer Group, het moederbedrijf van verschillende game-uitgevers en studio's, heeft de afgelopen twaalf maanden 37 overnames gedaan. Het Zweedse bedrijf verwacht komend jaar een vergelijkbaar aantal gamebedrijven over te nemen.

Embracer Group schrijft in haar kwartaalbericht dat er momenteel veel acquisitietrajecten lopen en dat er diverse gesprekken gaande zijn over nieuwe acquisities. Concrete details over welke gamestudio's of uitgevers het bedrijf nog wil overnemen, staan niet in het document.

Embracer Group heeft de afgelopen jaren tal van overnames gedaan en is een steeds grotere speler in de gamesindustrie geworden. Het Zweedse bedrijf heeft momenteel acht business units, met in totaal 86 studio's. Het bedrijf was voorheen bekend als THQ Nordic AB.

Begin dit jaar is Gearbox, bekend van Borderlands, overgenomen door Embracer . Het ging om een bedrag van 1,3 miljard dollar. Aspyr Media, de studio die werkte aan de remake van Star Wars: Knight of the Old Republic, werd destijds ook overgenomen. In augustus verwierf Embracer nog zeven gamestudio's , waaronder 3D Realms, het Nederlandse VR-gamebedrijf Force Field, en Iron Gate, de ontwikkelaar van Valheim. Een jaar eerder werd de Rotterdamse VR-studio Vertigo Games al overgenomen door Koch Media, dat onder de Embracer Group valt.

Door de vele acquisities is het personeelsbestand van Embracer Group verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Alle bedrijven die eigendom zijn van de groep hebben nu 9.064 mensen in dienst, van wie 7470 game-ontwikkelaars. Alle studio's hebben samen 197 games in ontwikkeling.

De kwartaalomzet van het bedrijf bedroeg ongeveer 3,3 miljard Zweedse kronen. Omgerekend is dat zo'n 329 miljoen euro. Hierdoor stijgt de omzet van de Embracer Group naar een vergelijkbaar niveau met dat van Ubisoft. Die uitgeverij had het afgelopen kwartaal een omzet van 392 miljoen euro. Het bedrijf is nog steeds een stuk kleiner dan EA en Activision-Blizzard, die kwartaalomzet boekten van 1,8 miljard en 1,9 miljard dollar.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01