072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Eigenaar PlayerUnknown's Battlegrounds koopt Subnautica Creator

datum: 29-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Het bedrijf achter de populaire Battle Royale-game PlayerUnknown's Battlegrounds Krafton heeft aangekondigd dat het de studio koopt die verantwoordelijk is voor Subnautica. De indiestudio Unknown Worlds Entertainment wordt onderdeel van Kraftons groeiende portfolio.

Het Koreaanse Krafton, voorheen bekend als BlueHole, schrijft in een aankondiging dat het Unknown Worlds overneemt voor een niet nader genoemd bedrag. Unknown Worlds blijft opereren als een onafhankelijke studio en brengt updates uit voor de bestaande titels. De studio werkt ook aan een nieuw project dat in 2022 vervroegde toegang krijgt.

Unknown Worlds is opgericht in 2001 en bracht onder andere Natural Selection en Zen of Sudoku uit. De studio verwierf in 2018 grote bekendheid met survivalgame Subnautica. In de game moeten spelers zien te overleven in een onderwaterwereld. Het vervolg verscheen op 14 mei van dit jaar: Subnautica: Below Zero

Krafton heeft nu verschillende gamestudio's onder haar hoede, waaronder PUBG Studios, dat nog steeds werkt aan de PlayerUnknown's Battlegrounds-franchise. Afgelopen mei nam het in Seongnam gevestigde bedrijf de studio Dreamotion Inc. over.

Krafton werd bekend door PlayerUnknown's Battlegrounds, dat zijn naam ontleent aan de maker Brendan Greene, die ook bekend staat als PlayerUnknown. Greene verliet Krafton in 2019 om zich te concentreren op nieuwe projecten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01