072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Eilanden Tonga hebben vijf weken na vulkaanuitbarsting weer internet

datum: 22-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

De Tonga-archipel is weer verbonden met internet. Vijf weken geleden werd een zeekabel beschadigd tijdens een vulkaanuitbarsting, die Tonga tot dinsdag grotendeels van de buitenwereld afsneed.

Het Australische ABC News schrijft dat de zeekabel die Tonga van internet en telefonie voorziet, is gerepareerd. Hierdoor zijn de 'hoofdeilanden' Tongatapu en Eua weer voorzien van internet. Maandag zou de kabel gerepareerd zijn, waarna 24 uur lang is getest op mogelijke defecten. Providers Digicel en TCC bevestigen dat de internetverbinding is hersteld.

De premier van Tonga zegt 'blij te zijn dat Tonga weer online is'. "We hadden wat capaciteit via satelliet, maar niets vergeleken met wat we nu hebben met de kabel opnieuw aangesloten", zei de premier. Nu de onderzeese kabel is gerepareerd, wordt er verder gewerkt aan het herstel van de binnenkabel naar kleinere omliggende eilanden.

De zeekabel die Tonga van internet voorzag, raakte op 15 januari beschadigd bij een vulkaanuitbarsting. Door de kracht van die uitbarsting brak de kabel op meerdere plaatsen. De schade was groter dan aanvankelijk werd gedacht, zei de premier. In totaal was ongeveer 80 km van de 840 km kabel beschadigd. De reparatie duurde tien dagen langer dan verwacht. De kabel werd in 2019 beschadigd door een scheepsanker. Toen was de archipel twee weken offline.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01