072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Elden Ring haalt Call of Duty: Vanguard in qua verkoop

datum: 14-05-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Videogame Elden Ring is volgens analisten van de NPD Group de bestverkochte game in de VS in de afgelopen 12 maanden. De game is vaker verkocht dan Call of Duty: Vanguard, dat al bijna vier maanden langer uit is.

Elden Ring is op 25 februari uitgebracht en is al meer dan 3 maanden op de markt. Call of Duty: Vanguard werd uitgebracht op 5 november en is iets meer dan 6 maanden beschikbaar. Dat Elden Ring Call of Duty de afgelopen twaalf maanden qua verkoop heeft ingehaald , is zojuist gebeurd, maakt de NPD Group bekend. De ontwikkeling is opvallend: normaal gesproken staat de Call of Duty-franchise altijd bovenaan de ranglijst van de gameverkoop van NPD.

De analistengroep komt niet met concrete verkoopcijfers, maar Elden Ring-uitgever Bandai Namco deelt ze wel. De laatste stand is dat de game wereldwijd 13,4 miljoen keer is verkocht. Overigens was Elden Ring daarvoor al de bestverkochte nieuwe gamefranchise van de afgelopen zes jaar. Er zijn geen cijfers die laten zien hoe goed Call of Duty: Vanguard presteert, maar uitgever Activision liet investeerders in maart weten dat de titel "niet aan de verwachtingen voldeed".

Verdere opmerkelijkheden van de NPD Group zijn dat Lego Star Wars: The Skywalker Saga in april de bestverkochte game in de VS was. De game nam ook meteen de nummer twee plek in op de lijst van best verkochte games in 2022 in de VS tot nu toe .

Ten slotte is de Nintendo Switch de nummer vier bestverkochte gameconsole ooit in de VS geworden; de gameconsole heeft de PlayStation 4 ingehaald . In de VS zit de Switch alleen achter de PlayStation 2, Xbox 360 en Wii.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01