072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Element krijgt betaald Eén app met bridges voor WhatsApp, Signal en Telegram

datum: 26-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Element introduceert een betaalde versie van zijn chat-app, die wordt aangeboden via een Element One-abonnement. Hierdoor kunnen gebruikers naast het Matrix-protocol gebruik maken van WhatsApp, Signal en Telegram via de dienst.

Het One-abonnement kost vijf dollar per maand, meldt Element in een blogpost . De app ondersteunt chatten via het Matrix-protocol en stelt gebruikers ook in staat om berichten te verzenden en ontvangen via WhatsApp, Signal en Telegram. Deze chatdiensten worden ondersteund via zogenaamde bridges. Gebruikers kunnen hun accounts op die services koppelen door een QR-code te scannen.

Het bedrijf geeft aan in de toekomst mogelijk ondersteuning voor andere chatdiensten toe te voegen. Element luistert naar feedback van gebruikers. De reguliere Element-app, die gebruikmaakt van het Matrix-protocol en geen bruggen levert naar andere chatdiensten, blijft gratis te downloaden.

Via de drie chatdiensten kunnen Element One-gebruikers onder andere chatgesprekken voeren en afbeeldingen en bijlagen versturen via de drie chatdiensten. Element One ondersteunt momenteel geen spraak- en videogesprekken via WhatsApp, Signal en Telegram, maar audio- en videobestanden worden wel ondersteund.

De dienst zelf noemt enkele nadelen van Element One in zijn blogpost. Gebruikers hebben een account nodig bij Telegram, WhatsApp en Signal om deze diensten via de app te gebruiken. Het verbreekt ook de codering tussen Element One en de externe chatdiensten, en WhatsApp-, Signal- en Telegram-berichten worden opgeslagen zonder end-to-end-codering. Dat zou in de toekomst moeten gebeuren. Gesprekken via het Matrix-protocol blijven versleuteld en er is ondersteuning voor spraak- en videogesprekken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01