072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Elgato lanceert 1080p60-webcam, bijgewerkte Stream Deck en XLR-audio-interface

datum: 16-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Elgato kondigde op haar eigen evenement verschillende nieuwe producten aan. Het bedrijf introduceert onder meer zijn eerste webcam voor streamers en brengt een bijgewerkte versie van zijn Stream Deck en een audio-interface voor XLR-microfoons uit.

Elgato's Facecam is een 1080p-webcam met een Sony Starvis-sensor met een maximale framesnelheid van 60 fps, meldt het bedrijf in een blogpost . De brandpuntsafstand van deze webcam komt overeen met full-frame 24 mm. Het objectief bestaat uit acht elementen en heeft een diafragma van f/2.4. Gebruikers kunnen de Facecam via een USB 3.0 type-C aansluiting op hun pc aansluiten.

Volgens Elgato is de webcam bedoeld voor streamers. Het bedrijf introduceert onder meer een Camera Hub-applicatie waarmee gebruikers de beeldinstellingen van hun Facecam kunnen aanpassen, zoals contrast, kijkhoek, helderheid en belichting . Deze instellingen worden opgeslagen in het ingebouwde flashgeheugen van de camera. De webcam wordt geleverd met een montagebeugel voor monitoren, heeft geen ingebouwde microfoon en heeft een adviesprijs van 200 euro.

Naast de Facecam komt Elgato met een vernieuwde versie van het Stream Deck , die 150 euro gaat kosten. Dat toestel bevat vijftien knoppen, die via de bijbehorende software bijvoorbeeld kunnen worden geprogrammeerd met snelkoppelingen en macro's. Het Stream Deck werkt met verschillende populaire applicaties, waaronder OBS Studio en de Adobe CC-softwaresuite.

De Stream Deck MK.2 is in grote lijnen hetzelfde als de vorige variant, maar zal een nieuwe standaard en een verwisselbare USB-C-kabel bevatten. Het vorige Stream Deck had een geïntegreerde kabel. Het nieuwe Stream Deck krijgt ook verwisselbare frontpanelen. Elgato gaat gekleurde varianten van dergelijke panelen verkopen voor 10 euro per stuk.

Het hardwarebedrijf introduceert ook een Wave XLR-audio-interface , waarop gebruikers een XLR-microfoon kunnen aansluiten. De interface is ontwikkeld in samenwerking met audiobedrijf Lewitt en biedt volgens Elgato 75dB winst. 23dB daarvan is software, meldt YouTube-gebruiker Alpha Gaming in een hands-on . De interface zou voldoende versterking moeten bieden voor veel dynamische microfoons. De Wave XLR biedt ook 48V fantoomvoeding . De interface is compatibel met Wave Link-software, net als de eerder geïntroduceerde USB-microfoons van Elgato. De Wave XLR zal beschikbaar zijn voor 170 euro.

Elgato toont ook twee verschillende microfoonarmen , namelijk een regulier model en een low-profile variant. Beide modellen krijgen een geïntegreerd kabelkanaal en gaan 100 euro kosten. Het bedrijf introduceert ook een Elgato Wall Mount voor 30 euro, waarmee gebruikers bijvoorbeeld verlichting, camera's of andere apparaten met een 1/4" schroefdraad aan een muur kunnen bevestigen. Het bedrijf komt ook met een lichtstripverlenging , die stelt gebruikers in staat om tot 10 meter RGB-ledstrips aan elkaar te monteren en te bedienen via de Elgato-software.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01