072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Elgato lanceert 1080p60-webcam, bijgewerkte Stream Deck en XLR-audio-interface

datum: 16-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Elgato kondigde op haar eigen evenement verschillende nieuwe producten aan. Het bedrijf introduceert onder meer zijn eerste webcam voor streamers en brengt een bijgewerkte versie van zijn Stream Deck en een audio-interface voor XLR-microfoons uit.

Elgato's Facecam is een 1080p-webcam met een Sony Starvis-sensor met een maximale framesnelheid van 60 fps, meldt het bedrijf in een blogpost . De brandpuntsafstand van deze webcam komt overeen met full-frame 24 mm. Het objectief bestaat uit acht elementen en heeft een diafragma van f/2.4. Gebruikers kunnen de Facecam via een USB 3.0 type-C aansluiting op hun pc aansluiten.

Volgens Elgato is de webcam bedoeld voor streamers. Het bedrijf introduceert onder meer een Camera Hub-applicatie waarmee gebruikers de beeldinstellingen van hun Facecam kunnen aanpassen, zoals contrast, kijkhoek, helderheid en belichting . Deze instellingen worden opgeslagen in het ingebouwde flashgeheugen van de camera. De webcam wordt geleverd met een montagebeugel voor monitoren, heeft geen ingebouwde microfoon en heeft een adviesprijs van 200 euro.

Naast de Facecam komt Elgato met een vernieuwde versie van het Stream Deck , die 150 euro gaat kosten. Dat toestel bevat vijftien knoppen, die via de bijbehorende software bijvoorbeeld kunnen worden geprogrammeerd met snelkoppelingen en macro's. Het Stream Deck werkt met verschillende populaire applicaties, waaronder OBS Studio en de Adobe CC-softwaresuite.

De Stream Deck MK.2 is in grote lijnen hetzelfde als de vorige variant, maar zal een nieuwe standaard en een verwisselbare USB-C-kabel bevatten. Het vorige Stream Deck had een geïntegreerde kabel. Het nieuwe Stream Deck krijgt ook verwisselbare frontpanelen. Elgato gaat gekleurde varianten van dergelijke panelen verkopen voor 10 euro per stuk.

Het hardwarebedrijf introduceert ook een Wave XLR-audio-interface , waarop gebruikers een XLR-microfoon kunnen aansluiten. De interface is ontwikkeld in samenwerking met audiobedrijf Lewitt en biedt volgens Elgato 75dB winst. 23dB daarvan is software, meldt YouTube-gebruiker Alpha Gaming in een hands-on . De interface zou voldoende versterking moeten bieden voor veel dynamische microfoons. De Wave XLR biedt ook 48V fantoomvoeding . De interface is compatibel met Wave Link-software, net als de eerder geïntroduceerde USB-microfoons van Elgato. De Wave XLR zal beschikbaar zijn voor 170 euro.

Elgato toont ook twee verschillende microfoonarmen , namelijk een regulier model en een low-profile variant. Beide modellen krijgen een geïntegreerd kabelkanaal en gaan 100 euro kosten. Het bedrijf introduceert ook een Elgato Wall Mount voor 30 euro, waarmee gebruikers bijvoorbeeld verlichting, camera's of andere apparaten met een 1/4" schroefdraad aan een muur kunnen bevestigen. Het bedrijf komt ook met een lichtstripverlenging , die stelt gebruikers in staat om tot 10 meter RGB-ledstrips aan elkaar te monteren en te bedienen via de Elgato-software.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01