072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Elon Musk: Starlink Internet is nu beschikbaar in Oekraïne

datum: 27-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Elon Musk stelt op Twitter dat hij Starlink, het satelliet-internetsysteem van SpaceX, beschikbaar heeft gemaakt in Oekraïne. 'Er zijn ook meer terminals onderweg' naar het land, zodat daadwerkelijk gebruik kan worden gemaakt van het systeem.

Dat meldt Musk op Twitter , naar aanleiding van een tweet van de Oekraïense vicepremier Mykhailo Fedorov. Hij trok Musk op de mouw en verklaarde: "Terwijl je probeert Mars te koloniseren, probeert Rusland Oekraïne te bezetten. [...] We vragen je Oekraïne te voorzien van Starlink-stations en verstandige Russen op te roepen om op te staan." Op dat laatste verzoek zal Musk niet ingaan, maar op het eerste wel.

Netblocks, een organisatie die storingen in de internetverbinding in conflictgebieden monitort, houdt de situatie in Oekraïne in de gaten. Sinds 24 februari heeft het verschillende significante verstoringen van de connectiviteit opgemerkt in verschillende Oekraïense steden en bij verschillende providers. Het verstoren van het contact met de buitenwereld is een veel voorkomende tactiek in gewapende conflicten.

Starlink internet wordt niet zomaar onderbroken. Er zijn immers geen kabels of andere knooppunten op de grond die door de Russen onklaar gemaakt kunnen worden. Starlink heeft 1469 satellieten in een baan om de aarde , zei de CEO in januari. In Nederland en België biedt de dienst officieel snelheden van 50 tot 150 mbit/s, hoewel gebruikers van Tweakers snelheden tot 240 Mbit/s hebben gemeld. Er zijn ook snellere abonnementen, die oplopen tot 500Mbit/s. De beschikbaarheid van Starlink in Oekraïne is voor zover bekend niet bevestigd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01