072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Embracer Group neemt Middle-earth Enterprises en vier nieuwe gamestudio's over

datum: 18-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Gamebedrijf Embracer Group is nog op een overnamepad en neemt onder meer Middle-earth Enterprises over. Het bedrijf koopt ook vier andere studio's. Dit omvat de ontwikkelaars van voxel-game Teardown en survivalshooter Killing Floor.

Embracer geeft aan een overeenkomst te hebben gesloten om Middle-earth Enterprises over te nemen. Dit geeft Embracer een grote catalogus met intellectueel eigendom van films, games, bordspellen, merchandise en pretparken met betrekking tot The Lord of the Rings-trilogie en JRR Tolkiens boek The Hobbit.

Embracer Group meldt ook dat het 100 procent van de aandelen heeft verworven van Tuxedo Labs , de studio achter Teardown. Die game is vooral bekend om zijn eigen physics-engine die alles in de gamewereld kan vernietigen. Daarnaast is het bedrijf een overeenkomst aangegaan om 100 procent van de aandelen te verwerven van Tripwire Interactive , de studio achter Killing Floor, de Rising Storm-serie en haaiengame Maneater. Deze acquisities worden gedaan via Embracer's dochteronderneming Sabre Interactive.

Embracer wil nog een paar andere acquisities doen via een nieuw opgerichte divisie genaamd Embracer Freemode : Limited Run Games en Singtrix . Laatstgenoemde werkt aan spraakverwerkingstechnologie. Het gamebedrijf meldt dat het ook bezig is met de overname van een ander bedrijf in de pc- en consolegamesector. Embracer zegt daar om commerciële redenen niets over te mogen zeggen, maar meldt wel dat de overnameprijs ongeveer op het niveau ligt van de op drie na grootste acquisities.

Embracer is sinds begin dit jaar het grootste Europese gamebedrijf. Het bedrijf haalde Ubisoft in met de miljardenovername van bordspelmaker Asmodee . Embracer was voorheen bekend als THQ Nordic. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een groot aantal overnames gedaan en lijkt daar voorlopig niet mee te stoppen. Eind vorig jaar gaf het bedrijf aan tientallen gamebedrijven over te willen nemen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01