072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Embracer neemt Tomb Raider en Deus Ex Development Studios over van Square Enix

datum: 02-05-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Embracer Group verwerft de rechten op Tomb Raider, Deus Ex, Thief en verschillende legacy-games van Square Enix voor $ 300 miljoen. De ontwikkelaars van die games zijn ook in handen van het Zweedse gamebedrijf. Dit zijn Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montreal.

Embracer heeft een overeenkomst gesloten met Square Enix voor de overname. De deal moet nog worden goedgekeurd door regelgevende instanties, maar Embracer verwacht dat deze in het derde kwartaal van dit jaar wordt afgerond.

De Zweedse Embracer Group verwerft drie Square Enix-studio's en de bijbehorende intellectuele eigendommen. De hoofdtitel is Tomb Raider. Volgens Embracer zijn er tot nu toe wereldwijd 88 miljoen Tomb Raider-games verkocht. Op de tweede plaats staat Deus Ex, met 12 miljoen verkochte exemplaren. Thief en Legacy of Kain behoren ook tot de games die Embracer in handen krijgt. Verder krijgt het gamesbedrijf na de overname de inkomsten uit 'meer dan vijftig back-catalog games'. Dat zijn games die de studio's de afgelopen jaren hebben gemaakt en nog steeds worden verkocht.

Crystal Dynamics is opgericht in 1992 en heeft 300 medewerkers. De studio maakte de reboot van Tomb Raider in 2013 en was ook verantwoordelijk voor de daaropvolgende Rise of the Tomb Raider. De studio werkt momenteel aan een nieuwe Tomb Raider-game, die daarom onder de Embracer-vlag zal worden uitgebracht.

Eidos-Montréal, opgericht in 2007, heeft bijna 500 medewerkers en heeft de afgelopen jaren games uitgebracht zoals Shadow of the Tomb Raider, Deus Ex Human Revolution en Thief 4. Volgens Embracer werkt de studio nu aan verschillende projecten, waaronder nieuwe games in 'Geliefde franchises en originele nieuwe titels'.

Square Enix Montréal heeft bijna 150 medewerkers en is opgericht in 2011. Deze studio maakt mobiele games op basis van franchises als Hitman, Tomb Raider en Deus Ex. Ook na de overname zal de studio mobiele games blijven maken, zegt Embracer.

Wanneer de overname is afgerond, zal Embracer wereldwijd 124 studio's bezitten met meer dan 14.000 werknemers, waaronder 10.000 game-ontwikkelaars. Er worden momenteel meer dan 230 games ontwikkeld door de Embracer Group, waaronder meer dan 30 'triple a'-titels. Het is nog niet duidelijk welke business unit onder de studio's zal vallen die Embracer van Square Enix overneemt.

Embracer is sinds begin dit jaar het grootste Europese gamebedrijf. Het bedrijf haalde Ubisoft in met de miljardenovername van bordspelmaker Asmodee . Embracer, voorheen bekend als THQ Nordic, heeft de afgelopen jaren talloze overnames gedaan en lijkt voorlopig niet te stoppen. Eind vorig jaar gaf het bedrijf aan tientallen gamebedrijven over te willen nemen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01