072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Epic Games heeft meer dan 500 miljoen accounts

datum: 17-02-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Epic Games heeft meer dan 500 miljoen accounts. Samen zouden ze 2,7 miljard keer via vriendschappen met elkaar verbonden zijn in Fortnite en Rocket League, zegt het bedrijf. Ook het aantal downloaders van de Unreal Engine neemt toe.

Ontwikkelaar Epic Games noemt die cijfers in een blogpost over de toekomst van de Unreal Engine. Het bedrijf zegt dat er vanaf januari meer dan 500 miljoen Epic Games-accounts zijn, maar de ontwikkelaar specificeert niet om hoeveel unieke accounts het gaat. Het bedrijf maakt ook geen onderscheid in hoe die accounts worden gebruikt, bijvoorbeeld of het spelers zijn van Epics-games zoals Fortnite of spelers die alleen een account hebben om games uit de Epic Store te downloaden. De accounts hebben volgens Epic 2,7 miljard verbindingen. Deze zijn verdeeld over de verschillende platformen, dus zowel via Fortnite en Rocket League als via de Store.

Veel van die accounts komen sowieso van Fortnite. In mei 2020 maakte Epic bekend dat de free-to-play shooter350 miljoen geregistreerde spelers had . Om Fortnite te spelen, moet je een Epic-account maken. Het is niet bekend hoeveel specifieke Fortnite-spelers er in 2022 zijn.

Epic zegt zich meer te willen richten op het ontwikkelen van metaverse applicaties met de Unreal Engine. Ondertussen zou het aantal downloads van de engine met 40 procent zijn gestegen ten opzichte van een jaar geleden, al maakt het bedrijf geen exacte cijfers bekend. De Matrix Awakens-demo van de Unreal Engine 5 is sinds de release in december zes miljoen keer gedownload, zegt het bedrijf.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01