072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Epic Games neemt Sketchfab over en maakt Plus-versie gratis

datum: 21-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Epic Games neemt Sketchfab over. Dat is een platform waar gebruikers 3D-modellen kunnen uploaden, weergeven en verkopen. Epic Games maakt onder meer bekend dat de Plus-versie van Sketchfab gratis wordt. Het platform integreert ook met de andere platforms van Epic.

Epic Games meldt op zijn website dat Sketchfab na de overname een op zichzelf staand merk zal blijven, dat nauw zal moeten samenwerken met het Unreal Engine-team van Epic Games. Met de overname wordt onder meer de commissie in de Sketchfab-winkel teruggebracht naar 12 procent. Voorheen was dat 30 procent.

Sketchfab kondigt zelf aan dat Sketchfab onder meer geïntegreerd moet worden met andere Epic Games producten en software. Het bedrijf noemt bijvoorbeeld ArtStation en RealityCapture. Bestaande Sketchfab-integraties, bijvoorbeeld met Unity en andere engines, blijven volgens Epic Games werken.

De Plus-versie van het platform zal ook gratis beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Met de Plus-versie hebben gebruikers onder meer recht op tien maandelijkse uploads. Zonder Plus-abonnement konden gebruikers voorheen maximaal één 3d-model per maand uploaden. Ook wordt de maximale bestandsgrootte voor gratis gebruikers verhoogd van 50 MB naar 100 MB.

Gebruikers die voor een Plus-abonnement hebben betaald, worden direct en zonder extra kosten overgeschakeld naar een Pro-abonnement. De Pro-versie bood aanvankelijk 30 maandelijkse uploads, maar dit aantal wordt volgens Sketchfab verhoogd naar 50. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om hun abonnement op te zeggen en over te stappen naar de vernieuwde gratis versie.

Het zakelijke abonnement wordt nog steeds stopgezet en gebruikers kunnen de Enterprise-versie van Sketchfab een jaar lang zonder extra kosten gebruiken. Na dat jaar kunnen gebruikers ervoor kiezen om dat Enterprise-abonnement tegen betaling te verlengen, een ander abonnement te kiezen of hun abonnement op te zeggen.

De twee bedrijven maken geen verdere details over de overname bekend. Zo is niet bekend welk bedrag Epic Games betaalt voor Sketchfab. Epic Games heeft de afgelopen jaren meer bedrijven overgenomen. Eerder dit jaar nam het bedrijf onder meer Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic en compressiesoftwaremaker RAD Game Tools over. Epic Games is ook eigenaar van het bedrijf achter de gezichtsanimaties van God of War en Hellblade , evenals Quixel , Hyprsense en de maker van de videochat- app Houseparty .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01