072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Epic Games wil misschien een Fortnite-speelfilm maken

datum: 11-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Epic Games is mogelijk van plan om een Fortnite-film te maken. Dat melden bronnen van techmedium The Information, die stellen dat de gamegigant ook een entertainmentdivisie wil opzetten. Het is niet bekend wanneer dit moet gebeuren.

The Information schrijft dat Epic Games op zoek is naar diversificatie met zijn entertainmentplannen. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in juridische geschillen met Apple en Google, die volgens het technische medium het vermogen van Epic om uit te breiden naar de mobiele markt hebben geschaad. De beoogde entertainmentdivisie zou onder meer een speelfilm kunnen ontwikkelen op basis van Fortnite. Bronnen van De Informatie melden dat een dergelijk filmpje al eens ter sprake is gekomen.

Epic Games zou in de eerste maanden van 2021 verschillende LucasFilm-managers hebben aangenomen, waaronder Jason McGatlin, voormalig vice-president fysieke productie bij dat filmbedrijf. McGatlin was onder meer een van de producenten van de Star Wars-films die onder Disney werden uitgebracht en is nu president van speciale projecten bij Epic, beweert het medium. Het bedrijf zou ook voormalige LucasFilm-medewerkers Lynn Bartsch en Chris Furia hebben aangenomen. Die twee medewerkers zijn nu respectievelijk hoofd zakelijke zaken en vice-president productiefinanciering bij Epic Games.

Het is niet bekend wanneer een mogelijke Fortnite speelfilm moet uitkomen. Epic Games heeft nog niet eerder speelfilms uitgebracht, maar voorziet Fortnite al geruime tijd van filmische tussenfilmpjes, live events en speciale speelmodi, waaronder een Marvel-crossover en een evenement gebaseerd op de Batman-franchise, schrijft Eurogamer ook. De Unreal Engine van het bedrijf wordt ook al enige tijd gebruikt voor het maken van films en series, zoals Star Wars-spin-off The Mandalorian .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01