072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Epic maakt verificatiesysteem voor ouderlijk toezicht gratis voor ontwikkelaars

datum: 30-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Ontwikkelaars kunnen het Kids Web Services-systeem van Epic Games gratis gebruiken via Epic Online Services. Met KWS kunnen ontwikkelaars de identiteit van ouders of voogden verifiëren, zodat de ontwikkelaars persoonlijke gegevens van kinderen kunnen verwerken.

Epic Games zegt dat het KWS gratis beschikbaar maakt, zodat meer ontwikkelaars "veilige digitale ervaringen" kunnen creëren en ouders meer opties kunnen geven om "de juiste keuzes" te maken. Bij KWS maken ouders of verzorgers een ParentGraph aan, afhankelijk van hoe je zo'n ParentGraph maakt per regio. In de Verenigde Staten maakt iemand bijvoorbeeld zo'n ParentGraph door de laatste vier cijfers van het burgerservicenummer te delen, of door een betaling van vijftig cent te doen via een creditcard of betaalpas.

Zodra ouders of voogden een ParentGraph hebben gemaakt, hoeven ze zich niet elke keer opnieuw te verifiëren als een kind toestemming nodig heeft. Volgens Epic Games is dit makkelijker voor ouders en neemt het een drempel weg wanneer ze verwerking van gegevens van kinderen willen toestaan.

De ParentGraph is nodig als een ontwikkelaar bij het aanmaken van een account ontdekt dat een speler jonger is dan zestien jaar. Volgens de privacywetgeving mag een uitgever alleen persoonsgegevens verwerken als een ouder hiervoor toestemming heeft gegeven. Bij het aanmaken van een account wordt aan kinderen gevraagd een e-mailadres van een ouder of voogd in te vullen. Deze ouder of voogd krijgt dan een e-mail met de vraag om welke gegevens het gaat en waarvoor ze worden gebruikt.

Epic Games heeft KWS vorig jaar in handen gekregen met de overname van SuperAwesome. Volgens Epic wordt KWS inmiddels door veel games gebruikt en wordt het ook gebruikt bij het aanmaken van een Epic Games-account. Onder ons maakt onder andere gebruik van KWS.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01