072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Epic vraagt Apple om Fortnite in Zuid-Korea weer in de App Store te plaatsen

datum: 10-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Epic Games wil zijn Apple-ontwikkelaarsaccount in Zuid-Korea terug om daar weer Fortnite in de App Store te kunnen aanbieden. Het bedrijf heeft Apple verzocht het account opnieuw te activeren, daarbij verwijzend naar nieuwe wetgeving in het land.

Epic is van plan om Fortnite voor iOS terug te brengen naar Zuid-Korea, inclusief een eigen betalingssysteem, naast het betalingssysteem van Apple. Dat meldt Epic Games . Het gamebedrijf verwijst voor zijn verzoek naar nieuwe wetgeving in Zuid-Korea. In augustus heeft Zuid-Korea een wijziging van de telecommunicatiewet aangenomen, waardoor technologiebedrijven zoals Apple en Google alternatieve betalingssystemen op hun platforms moeten toestaan.

Apple meldt aan Amerikaanse media zoals MacRumors dat de wetgeving nog niet van kracht is en dat het Epics terug in de App Store verwelkomt, zolang het maar aan de voorwaarden voldoet. "Epic heeft contractbreuk toegegeven en tot nu toe is er geen legitieme basis om het ontwikkelaarsaccount te herstellen", aldus Apple.

Apple had eerder kritiek op de wetswijziging in Zuid-Korea. Volgens het bedrijf neemt het risico op fraude, privacyschendingen en ondermijnende functies zoals ouderlijk toezicht toe als het alternatieve betalingssystemen zou toestaan.

Epic en Apple hebben een langlopend juridisch geschil nadat Epic zijn eigen betalingssysteem heeft geïntegreerd in Fortnite voor iOS. In augustus 2020 heeft Apple vervolgens Fortnite uit de App Store verwijderd, omdat Epic met de verhuizing de voorwaarden van het platform schond.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01