072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

ESA-directeur waarschuwt voor satellietkracht van SpaceX-CEO Elon Musk

datum: 06-12-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Josef Aschbacher, directeur-generaal van de European Space Agency, waarschuwt dat Europese regeringen Elon Musk en SpaceX niet te veel macht moeten geven als het om satellieten gaat. SpaceX bezit de helft van alle actieve satellieten, zegt hij, "dus hij bepaalt de regels."

In een interview met de Financial Times stelt Aschbacher dat Europese overheden Europese aanbieders gelijke kansen moeten geven om economische activiteiten in de ruimte te ondernemen. Overheden zouden de Starlink-internetdienst van SpaceX nu te veel willen faciliteren, wat de mogelijkheden voor Europese providers zou beperken.

Het universum is beperkt als het gaat om frequenties en orbitale slots , aldus Aschbacher, waardoor de kansen voor andere providers afnemen naarmate SpaceX en Starlink groeien. De directeur-generaal merkt op dat de Starlink van Elon Musk al zo groot is dat het voor toezichthouders en concurrenten moeilijk is om bij te blijven. "Je hebt één persoon die eigenaar is van de helft van alle activiteiten. De facto maakt hij de regels. De rest van de wereld, inclusief Europa, reageert gewoon niet snel genoeg."

Terwijl bedrijven die satellieten willen lanceren nu bijvoorbeeld toestemming moeten vragen voor het gebruik van frequenties, is er geen mondiale toezichthouder die in de gaten houdt of dit te vaak gebeurt. Er wordt gevreesd dat er te veel satellieten de lucht in gaan. Dit vergroot de kans op aanrijdingen. Bij zo'n aanrijding kunnen meerdere fragmenten losraken, waardoor de kans op een volgende aanvaring nog groter wordt.

Er zijn andere bedrijven die internetdiensten aanbieden via de ruimte, of plannen hebben om dat te doen. Amazon werkt hieraan bijvoorbeeld samen met Project Kuiper en OneWeb en Telesat hebben ook satellietinternetplannen. Van deze bedrijven staat Starlink echter het verst. Starlink is nu in heel Nederland en België te gebruiken ; Tweakers heeft de dienst afgelopen zomer getest .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01