072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

EU bereidt mogelijk antitrustonderzoek naar Microsoft Teams voor

datum: 10-10-2021 Categorie: Software Bron: Tweakers

De Europese mededingingsautoriteit overweegt een onderzoek te starten naar Microsoft en het feit dat het Teams bundelt met Office. Dit blijkt uit het feit dat Microsoft en concurrenten vragenlijsten over dit onderwerp hebben ontvangen van de autoriteit.

Volgens Reuters kijkt de Europese Mededingingsautoriteit naar de periode van 2016 tot 2021. Teams kwamen in 2017 op de markt. De vragenlijsten zouden naar Microsoft en zijn 'rivalen' op het gebied van werk-apps zijn gestuurd. Het gaat waarschijnlijk om partijen als Slack, Google, Facebook en Zoom. Het versturen van de vragenlijsten betekent niet dat er een officieel onderzoek komt, maar het is wel een indicatie dat Europa eraan werkt.

Slack diende medio 2020 een klacht in over de praktijken van Microsoft. Het bedrijf beschuldigde Microsoft van misbruik van zijn monopoliepositie, omdat de techgigant te veel macht zou hebben bij Teams. "Microsoft bouwt een zwak namaakproduct en koppelt het aan hun eigen dominante Office-product, waardoor gebruikers worden gedwongen het te installeren en de verwijdering ervan te blokkeren", zei de advocaat van het bedrijf, David Schellhase destijds. "Het is een kopie van hun illegale gedrag tijdens de 'browseroorlogen'."

Volgens Reuters informeren de vragenlijsten onder meer of en hoe het bundelen van producten de aanbieder een voordeel geeft in beide markten, wat bundeling doet met de toetredingsdrempel op de markt voor werkapps en hoeveel omzet concurrenten hebben verloren door bundeling teams. De vragenlijsten zijn niet openbaar, maar Reuters heeft ze kunnen inzien.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01