072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

EU gaat de overname van Activision-Blizzard door Microsoft grondig onderzoeken

datum: 15-09-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Europese Commissie wil de overname van Action-Blizzard door Microsoft uitgebreid onderzoeken en niet zomaar goedkeuren. Dat beweert de Financial Times. Ook de Britse marktwaakhond CMA wil een diepgaand onderzoek starten.

De Commissie wil de overname graag nader onderzoeken vanwege de omvang van de overname en de zorgen van concurrent Sony, meldt de Financial Times . Dat heeft de krant uit eigen bronnen vernomen. Een dergelijk onderzoek is er nog niet, omdat Microsoft de overname nog niet officieel ter goedkeuring heeft aangemeld in Brussel. Dat zal naar verwachting ergens in de komende weken gebeuren.

Een onderzoek ligt niet alleen voor de hand in de Europese Unie, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Daar heeft de CMA al publiekelijk haar zorgen geuit over de overname, en Microsoft heeft nog niets gedaan om die zorgen weg te nemen. Dat had geen zin, volgens experts die spraken met de Financial Times. De kans is groot dat de CMA een diepgaand onderzoek zal doen naar de overname.

Bovendien moet Microsoft in veel andere landen nog goedkeuring krijgen voor de overname. Beide bedrijven maakten de geplande overname in januari bekend en Microsoft verwacht alle goedkeuringen voor eind juni volgend jaar te hebben. Microsoft wil 68,7 miljard dollar betalen voor de uitgever van onder meer de Call of Duty-games.

Dergelijke onderzoeken leiden vaak, maar lang niet altijd, tot voorwaarden voor de overname of de opheffing ervan. Zo dwong de Europese Commissie Vodafone om zijn Thuis-filiaal te verkopen toen het fuseerde met Ziggo. De overname van het Nederlandse NXP door Qualcomm ging helemaal niet door . Ook heeft Nvidia uiteindelijk Arm niet overgenomen .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01