072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Europees Parlement onderzoekt gebruik Pegasus-spyware

datum: 10-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Verschillende EP-leden gaan een onderzoekscommissie instellen om het gebruik van de Pegasus-spyware te onderzoeken. De commissie gaat onderzoeken in hoeverre de spyware is ingezet tegen politici en activisten.

Het Europees Parlement heeft een meerderheid voor het instellen van zo'n commissie, schrijft Sophie in 't Veld . Ze is een van de mede-initiatiefnemers van het plan, dat vooral afkomstig is van de partij Vernieuwen Europa. Hij pleit ervoor een onderzoek te starten naar de mate waarin Pegasus in Europa is ingezet. "De commissie moet zo snel mogelijk worden gevormd om de beweringen van het illegaal bespioneren van regeringscritici volledig te onderzoeken", schrijft In 't Veld.

De laatste maanden komt er steeds meer nieuws naar buiten over het vermeende gebruik van Pegasus. Dat is een beruchte spyware voor iOS, gemaakt door het controversiële Israëlische bedrijf NSO Group. Pegasus zou zijn gebruikt bij een aantal controversiële gebeurtenissen, waaronder de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Ondertussen zijn er ook berichten dat de Poolse en Hongaarse regeringen Pegasus hebben gebruikt tegen advocaten en journalisten die kritiek hadden op de regimes. Ook politici zouden door de spyware zijn getroffen .

De Europese onderzoekscommissie moet onderzoeken of deze geruchten waar zijn. Eventuele sancties moeten dan worden opgelegd door het Europees Parlement of de Europese Commissie. Renew Europe roept de Europese Commissie al op om het bedrijf achter de spyware op de zwarte lijst te zetten. Het is nog niet bekend wie er plaats zal nemen in de onderzoeksgroep.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01