072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

EVGA: RTX 3090-kaarten zijn kapot gegaan tijdens het spelen van Amazon-game vanwege een soldeerfout

datum: 02-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De EVGA GeForce RTX 3090 grafische kaarten die tijdens het spelen van Amazon's mmo New World zijn doorgebrand, gingen kapot door een soldeerfout in de mosfets van de grafische kaart. Dat zegt EVGA na onderzoek. Het zou een klein deel zijn van alle RTX 3090-kaarten van EVGA.

EVGA vertelt PCWorld dat het defecte grafische kaarten heeft geanalyseerd met röntgenstralen, waaruit zou blijken dat de mosfets defect zijn gesoldeerd. Dit zou ertoe hebben geleid dat de kaarten zijn doorgebrand en niet meer werken. Het bedrijf zegt dat het een zeldzaam probleem zou zijn dat "veel minder dan één procent" van alle geproduceerde kaarten zou uitmaken. EVGA zei eerder dat het dertig kaarten zouden zijn.

De fout kwam aan het licht bij het spelen van de bètaversie van de New World-game. In bepaalde situaties, zoals tijdens het inloggen, in de wachtrij en in het hoofdmenu, was er geen frame limiter, waardoor de gpu maximaal werd belast. Nadat Amazon een framebegrenzer heeft ingesteld, is het probleem niet meer teruggekomen.

EVGA gaat ook in op de theorie dat de fancontroller van de GPU een rol zou spelen, afkomstig van het Duitse Igor's Lab . Tools zoals HWInfo en GPU-Z zouden aantonen dat de fancontroller niet genoeg zou reageren op de fluctuerende belastingen van de Nieuwe Wereld, waardoor de kaart niet koel genoeg zou blijven. Volgens EVGA kwam dit echter door ruis op de i2c-bus. Dergelijke tools kunnen dat geluid verkeerd interpreteren als een defecte ventilatorcontroller. In de tussentijd heeft EVGA een microcontroller-update uitgebracht die dit probleem zou moeten oplossen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01