072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

EVGA stopt met het maken van videokaarten

datum: 17-09-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

EVGA trekt zich volledig terug uit de videokaartmarkt en gaat geen nieuwe GPU's meer leveren. Het zou niet om een financiële maar om een principiële reden zijn, die zou komen door een moeizame samenwerking met Nvidia.

Steve Burke van Gamers Nexus zegt in een YouTube-video dat EVGA-CEO Andrew Han Burke heeft laten weten dat de fabrikant stopt met het maken van videokaarten. Een moeizame relatie met Nvidia zou hiervoor vooral de basis zijn, meldt ook YouTuber JayzTwoCents . Zo weet de fabrikant pas wat de prijs van een product wordt als Nvidia de prijs op het podium bekendmaakt. Dat zou het zakendoen erg moeilijk maken. Bovendien zou EVGA grafische kaarten zoals de RTX 3080 of 3090 moeten verkopen met een verlies van "honderden dollars" om de prijzen dicht bij Nvidia's eigen Founder Edition-kaarten te houden.

Een productmanager van EVGA bevestigde dit nieuws op het forum van de fabrikant in een officieel bericht van het management . Het stelt, zoals Burke uitlegt in de video, dat het bedrijf reeds uitgebrachte producten zal blijven leveren en ondersteunen, en dat er geen videokaarten van de volgende generatie van EVGA zullen zijn. Het is niet duidelijk hoe lang de ondersteuning zal duren, maar EVGA vertelde Burke dat het verwacht dat de voorraad RTX 30-kaarten voor het einde van 2022 uitverkocht zal zijn. De nieuwe generatie EVGA RTX 40-kaarten waar de fabrikant aan werkte, zal niet worden verkocht.

Volgens Burke is de fabrikant niet van plan een samenwerking aan te gaan met AMD of Intel en zal hij zich volledig terugtrekken uit de videokaartmarkt. Bijna tachtig procent van de omzet van EVGA kwam uit de levering van Nvidia GPU's. Voor de rest maakt het bedrijf andere componenten zoals moederborden en voedingen. Volgens Burke heeft EVGA geen plannen om zich te concentreren op nieuwe productcategorieën. EVGA zou ook niet van plan zijn om medewerkers te ontslaan, maar voor hen een andere plek in het bedrijf te zoeken.

De topmanagers van Nvidia zouden in april van dit jaar op de hoogte zijn gesteld van de terugtrekking van EVGA. Een woordvoerder van Nvidia, Bryan Del Rizzo, vertelde The Verge dat het bedrijf "een geweldige langdurige samenwerking met EVGA heeft" en dat Nvidia "hen zal blijven ondersteunen met de huidige generatie producten."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01