072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Ex-Forza Horizon-ontwikkelaars beginnen hun eigen studio en werken aan een open-wereldgame

datum: 10-01-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Zes oud-medewerkers van Playground Games zijn de nieuwe studio Maverick Games begonnen. Deze studio is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en werkt aan een 'AAA open world game'. De game bevat "niet noodzakelijkerwijs" racen, zeggen de makers.

Mike Brown, creatief directeur van Forza Horizon 5, leidt het ontwikkelingsteam. Hij vertelt Games Industry dat hij de nieuwe studio is begonnen omdat hij toe was aan iets nieuws na zijn werk aan Horizon 5. Het bedrijf is nog maar net opgericht en zegt dankzij een Londense investeerder genoeg geld te hebben om zijn eerste game te maken.

Maverick Games wil nog niet zeggen wat voor soort game het wordt, alleen dat het een "AAA open world game" gaat worden. Playground Games heeft tot nu toe alleen de Forza Horizon-racetitels ontwikkeld, maar hoewel het grootste deel van het team uit die studio komt, zegt Brown dat de nieuwe game "niet noodzakelijkerwijs" een racegame zal zijn.

In het interview zegt Brown ook dat hij kijkt naar hoe gamers nu spelen en wijst hij op bijvoorbeeld de opkomst van abonnementen als Xbox Game Pass en goedkopere games bij bijvoorbeeld de Steam Sale. Als gevolg hiervan zouden gamemakers meer moeten vechten om de aandacht van spelers. Brown wil daarom dat het spel niet repetitief wordt, "maar dat spelers altijd iets te doen hebben." Wanneer de game moet verschijnen is niet bekend. De game is beschikbaar voor zowel pc als consoles.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01