072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Facebook heeft sinds de corona-uitbraak 3000 accounts en 20 miljoen berichten verwijderd

datum: 19-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Sinds het begin van de coronapandemie heeft Facebook 3.000 accounts, pagina's en groepen verwijderd van het platform die verkeerde informatie over het virus verspreiden. In totaal zijn twintig miljoen berichten verwijderd.

De informatie is van Facebook zelf en van dochteronderneming Instagram verwijderd. Facebook schrijft in een blogpost over zogenaamde 'superspreaders'. In de blogpost haalt Facebook uit naar een onderzoek van het Center for Countering Digital Hate . Het concludeerde in mei dat slechts 12 personen op Facebook verantwoordelijk waren voor 73 procent van de verkeerde informatie rond het coronavirus. Facebook noemt die melding slecht onderbouwd en zegt dat de CCDH het onderzoek heeft gedaan bij een te kleine groep gebruikers. De CCDH zou hebben gekeken naar een beperkt aantal kleine groepen. Facebook zegt dat de 12 personen in het rapport "verantwoordelijk zijn voor 0,05 procent van alle weergaven van vaccingerelateerde berichten" op het platform.

Desondanks heeft Facebook gezegd dat het meer dan 36 pagina's, groepen en accounts heeft verwijderd die zijn gekoppeld aan de 12 personen die in het rapport worden genoemd. Van een andere groep van 'bijna 25 pagina's, groepen en accounts' werden ook berichten lager in de nieuwsfeed geplaatst, zodat minder gebruikers ze zagen. De twaalf 'superspreaders' zelf zijn niet overal verwijderd; zo is een van hen, prominent politicus Robert Kennedy Jr., wel van Instagram verwijderd, maar niet van Facebook zelf .

Facebook zegt in een rapport ook hoeveel berichten het in totaal heeft verwijderd. Sinds het uitbreken van de coronapandemie tot juni dit jaar heeft Facebook 3.000 accounts, pagina's en groepen verwijderd. In totaal werden 20 miljoen berichten met verkeerde informatie over het virus en vaccins verwijderd. Op nog eens 190 miljoen berichten verscheen een waarschuwingslabel. Deze worden gecontroleerd door internationale factcheckers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01