072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Facebook Messenger krijgt end-to-end encryptie voor video- en audiogesprekken

datum: 14-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Facebook is begonnen met het uitrollen van end-to-end encryptie voor audio- en videogesprekken in zijn Messenger-app. De chatdienst bood al een dergelijke encryptie aan voor één-op-één tekstgesprekken.

Messenger-gebruikers kunnen er nu voor kiezen om end-to-end encryptie in te schakelen voor audio- en videogesprekken, meldt Facebook in een blogpost . Hiermee kunnen gebruikers hun 'persoonlijke gesprekken tegen hackers en criminelen' beschermen. Gebruikers kunnen nog steeds versleutelde berichten rapporteren.

Het bedrijf vermeldt in zijn blog niet specifiek welke versleutelingsprotocollen het gebruikt voor versleutelde video- en audiogesprekken. Messenger beschikt sinds 2016 over end-to-end encryptie voor tekstgesprekken. Hiervoor gebruikt het bedrijf het Signal Protocol van Open Whisper Systems, dat ook geschikt is voor audio- en videochats.

Verder krijgt Facebook Messenger nieuwe opties voor het automatisch verdwijnen van berichten. Na de update krijgen gebruikers meer opties om te kiezen hoe lang het duurt voordat nieuwe berichten worden verwijderd, van 5 seconden tot 24 uur. In de komende weken zou het bedrijf "extra functies" toevoegen aan versleutelde video- en audiochats. Het bedrijf zal naar verwachting de komende weken ook end-to-end-codering testen voor groepschats, inclusief audio- of videogroepsgesprekken.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01