072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Facebook Messenger krijgt end-to-end encryptie voor video- en audiogesprekken

datum: 14-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Facebook is begonnen met het uitrollen van end-to-end encryptie voor audio- en videogesprekken in zijn Messenger-app. De chatdienst bood al een dergelijke encryptie aan voor één-op-één tekstgesprekken.

Messenger-gebruikers kunnen er nu voor kiezen om end-to-end encryptie in te schakelen voor audio- en videogesprekken, meldt Facebook in een blogpost . Hiermee kunnen gebruikers hun 'persoonlijke gesprekken tegen hackers en criminelen' beschermen. Gebruikers kunnen nog steeds versleutelde berichten rapporteren.

Het bedrijf vermeldt in zijn blog niet specifiek welke versleutelingsprotocollen het gebruikt voor versleutelde video- en audiogesprekken. Messenger beschikt sinds 2016 over end-to-end encryptie voor tekstgesprekken. Hiervoor gebruikt het bedrijf het Signal Protocol van Open Whisper Systems, dat ook geschikt is voor audio- en videochats.

Verder krijgt Facebook Messenger nieuwe opties voor het automatisch verdwijnen van berichten. Na de update krijgen gebruikers meer opties om te kiezen hoe lang het duurt voordat nieuwe berichten worden verwijderd, van 5 seconden tot 24 uur. In de komende weken zou het bedrijf "extra functies" toevoegen aan versleutelde video- en audiochats. Het bedrijf zal naar verwachting de komende weken ook end-to-end-codering testen voor groepschats, inclusief audio- of videogroepsgesprekken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01