072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Facebook onthult intern onderzoek naar de impact van Instagram op tieners

datum: 30-09-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

Facebook heeft interne presentaties vrijgegeven over het onderzoek naar de mentale gezondheidseffecten van Instagram. The Wall Street Journal had eerder al een artikel over het onderzoek geschreven, maar volgens Facebook kloppen de conclusies van de krant niet.

De twee presentaties die Facebook onthulde , gingen over de resultaten van een intern onderzoek dat het bedrijf heeft uitgevoerd naar het welzijn van tieners . Volgens Facebook waren dit de presentaties die The Wall Street Journal vooral gebruikte bij haar, zegt Facebook, misvattingen over het onderzoek. Facebook heeft de slides naar eigen zeggen voorzien van commentaar om meer context te bieden. Het bedrijf deelde deze dia's ook met het Congres, waar Facebook zich moet verantwoorden op de aantijgingen van WSJ voor de conclusies van het onderzoek.

Over een van de dia's die WSJ al in de oorspronkelijke post onthulde , zegt Facebook nu dat de titel die het de dia zelf gaf misleidend was. Er staat: 'Voor tieners met psychische problemen maakt Instagram ze erger', maar dat had eigenlijk ook moeten zijn, volgens Facebook: 'Tieners die minder tevreden zijn met hun leven, zeggen eerder dat Instagram hun mentale gezondheid verslechtert of zichzelf imago dan tieners die tevreden zijn met hun leven. hun leven'. Ook zouden veel "conclusies" uit de dia's eerder niet-geteste hypothesen zijn geweest, aldus het bedrijf.

Volgens Facebook was het onderzoek nooit bedoeld om conclusies te trekken over de algehele relatie en associatie tussen Instagram en iemands geestelijke gezondheid. In plaats daarvan zou er zijn 'brainstormen' met tieners die negatieve ervaringen hadden met het platform, over 'nieuwe ideeën' om zulke mensen te 'helpen'.

De Wall Street Journal heeft nu zelf vier andere documenten gepubliceerd die verband houden met het grootschalige onderzoek van Facebook. Naast de schadelijkheid van het platform gaat het ook uitgebreid in op de sociale vergelijkingen met beroemdheden op de foto-app.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01