072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

FIFA test het gebruik van camera's en trackingsoftware om buitenspel te bepalen

datum: 30-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

FIFA experimenteert met trackingtechnologie die automatisch bepaalt of een speler buitenspel heeft gestaan. Vervolgens worden de mensen in de videokamer verwittigd, waarna de scheidsrechter uiteindelijk beslist of er daadwerkelijk sprake is van een overtreding.

De technologie is gebaseerd op limb track-technologie , legt FIFA uit . De voetbalbond gebruikt voor deze technologie 10 tot 12 camera's en installeert deze op het dak van het stadion. FIFA verzamelt tot 29 datapunten per speler, 50 keer per seconde. Speciale software verwerkt die gegevens. In het geval dat iemand buitenspel staat, wordt er automatisch een melding gestuurd naar de replay-operator in de videokamer. Zij kunnen de beelden doorsturen naar de VAR, die vervolgens de beslissing neemt.

Volgens de FIFA is buitenspeltechnologie ingewikkelder dan doellijntechnologie, omdat deze laatste relatief eenvoudige zwart-witbeslissingen vereist. Als het om buitenspel gaat, gaat het niet alleen om de positie van de speler, maar ook om zijn betrokkenheid bij het spel. Daarom heeft de scheidsrechter bij buitenspel altijd het laatste woord.

De focus bij het testen ligt op twee aspecten, zegt de FIFA. Het eerste aspect is de trap. Met behulp van deze technologie hoopt de voetbalorganisatie precies te kunnen meten wanneer de bal is gespeeld. Ook moet de technologie sneller en nauwkeuriger registreren welk lichaamsdeel van de aanvaller of de voorlaatste verdediger zich het dichtst bij de doellijn bevindt. Het is niet duidelijk hoe het volgsysteem precies werkt. Het gebruikt wel imus of traagheidsmeeteenheden. Deze omvatten versnellingsmeters en gyroscopen voor positiebepaling.

De FIFA heeft de afgelopen weken zijn technologie al op kleine schaal getest in een aantal Europese landen. FIFA werkt samen met MIT Sports Lab en verschillende universiteiten om de data te analyseren. De organisatie gaat het nu ook gebruiken voor de Arab Cup. Als de tests succesvol blijken te zijn, kan de buitenspeltechnologie volgens de voetbalbond ook worden ingezet op het WK in Qatar.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01