072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Final Fantasy XVI wordt zes maanden na de release van PS5 niet rechtstreeks voor pc uitgebracht

datum: 28-02-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Final Fantasy XVI verschijnt op 22 juni voor de PlayStation 5, maar verschijnt een half jaar later niet meteen voor de pc. De Japanse fabrikant zegt dat deze onzekerheid te maken heeft met het optimalisatieproces. De titel is zes maanden exclusief voor PlayStation 5.

Op de PlayStation Blog van Square Enix bevestigt Naoki Yoshida van Square Enix dat Final Fantasy XVI een tijd exclusief is voor de PlayStation 5 voor zes maanden. Dat betekent volgens hem echter niet dat de pc-versie van de game zes maanden na de PS5-release automatisch voor de pc uitkomt. Volgens Yoshida is dat een "heel ander verhaal". Wanneer de pc-versie verschijnt, zegt hij niet.

Hij zegt dat dit niet werkt, mede doordat er veel geld en tijd is gestoken in het optimaliseren voor de PS5. "Natuurlijk zou ik op een gegeven moment graag een pc-versie willen uitbrengen, zodat iedereen zoveel mogelijk games kan spelen. Maar zelfs als we beginnen met het optimaliseren van de pc-versie nadat de PS5-versie is uitgebracht, kunnen we die niet in een mum van tijd uitbrengen. optimaliseren voor een half jaar, dus het zal niet over een half jaar uitkomen. Ik zou de game uiteindelijk willen uitbrengen, en ik denk dat ik dat zal doen, maar ik ben nog niet in het stadium dat ik kan zeggen wanneer. "

De actie-RPG draait om Clive Rosfield, die de taak heeft zijn jongere broer Joshua te beschermen. In het spel wil Rosfield wraak nemen op Ifrit, 'een mysterieus wezen'. Hij kan daarbij transformeren in een Eikon; dat zijn grote mythische wezens. Er zijn ook andere Eikons in het spel te vinden, waardoor je soms als Eikon tegen andere Eikons moet vechten. De game krijgt een verhaalmodus voor spelers die vooral het verhaal willen volgen en minder geïnteresseerd zijn in de actie-elementen van de game.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01