072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Firaxis werkt aan een nieuwe Civilization-game met een nieuw hoofd van de studio

datum: 17-02-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Game-ontwikkelaar Firaxis werkt aan de volgende Civilization-game met een nieuw studiohoofd; Jake Solomon verlaat de gamemaker na 23 jaar. Er zijn nog geen beelden van de nieuwe Civilization, maar wel is bekend dat Heather Hazen het roer overneemt.

Niet alleen zijn er geen beelden van de vermoedelijke Civilization VII, ook noemt de ontwikkelaar geen releasedatum in het persbericht . Civilization VI bestaat dit jaar zeven jaar en ondertussen produceerde Firaxis XCOM: Chimera Squad en Marvel's Midnight Suns. Civilization VI kreeg twee grote uitbreidingen en verschillende kleinere DLC's, waaronder de recente Leader Pass .

Desgevraagd door VGC ontkent 2K dat het vertrek van Solomon verband houdt met de vermoedelijk tegenvallende verkoopcijfers van Marvel's Midnight Suns. Die game werd kort na de release al redelijk afgeprijsd. 2K-CEO Strauss Zelnick verklaarde ook dat de releasedatum voor de game mogelijk niet goed is gekozen en dat de game daarom mogelijk niet goed is verkocht. Hij sprak wel vertrouwen uit in de verkoopcijfers op langere termijn. Firaxis zegt deze game van extra content te willen voorzien.

Solomon werkte 23 jaar bij Firaxis. Toen hij in de studio begon, werkte hij als programmeur aan Civilization III. Bij zijn afscheid bedankt hij gamedesigner Sid Meier voor wat hij van hem heeft geleerd, maar ook zijn collega's en moederbedrijf 2K. Hij vervolgt dat het tijd is voor 'andere, slimmere mensen om tactische turn-based games verder te ontwikkelen'. Wat hij nu gaat doen, verklapt hij niet, maar hij zegt een 'nieuwe droom' na te jagen.

Zijn opvolger, Heather Hazen , was uitvoerend producent van Fortnite bij Epic Games en werkte eerder bij casual game-ontwikkelaar PopCap. Daar was ze uitvoerend producent voor Bejeweled, uitvoerend producent van Live Services en Games General Manager. Ze werkt al 2,5 jaar bij Firaxis als Chief Operating Officer.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01