072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Firefox 90 met functie om te updaten wanneer browser is gesloten is verschenen

datum: 13-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Mozilla heeft Firefox 90 uitgebracht. De Windows-versie kan nu ook updaten als de browser niet draait. Chromium-browsers hebben dergelijke functionaliteit al enige tijd. Verder is, zoals aangekondigd, ftp-ondersteuning volledig verwijderd uit Firefox 90.

De achtergrondupdatefunctie werd al getest in bètaversies en Mozilla-ontwikkelaarsgaven er in april details over . Het Firefox-profiel voert periodieke controles uit op Windows om te zien of er een browserupdate is. Ook als de browser niet in gebruik is, kan een update worden uitgevoerd. Gebruikers kunnen dit uitschakelen door de BackgroundAppUpdate-instelling about:preferences Chromium-browsers, zoals Google Chrome en Microsoft Edge, gebruiken dergelijke updates al enige tijd op de achtergrond.

Mozilla heeft op het moment van schrijven nog geen release-opmerkingen voor Firefox 90 gepubliceerd, maar ghacks somt enkele van de innovaties in de browser op. Zoals eerder aangekondigd , is ftp-ondersteuning volledig verwijderd uit Firefox. Vanaf versie 88 was ftp al standaard uitgeschakeld. Gebruikers die toch ftp willen gebruiken met Firefox kunnen dat doen met extensies.

Ook nieuw is de about:third-party , die een lijst bevat van modules die in Firefox zijn geïnjecteerd en die niet van Microsoft of Mozilla zijn. De pagina geeft gebruikers daar inzicht in en kan details geven over compatibiliteitsproblemen. Firefox 90 is een relatief kleine update. Begin juni kwam Firefox 89 uit met de nieuwe Proton-interface.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01