072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Firefox downloadt automatisch bestanden met versie 97

datum: 19-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Firefox zal standaard anders reageren met versienummer 97 wanneer gebruikers op een downloadlink klikken. In plaats van gebruikers te vragen wat ze met een download moeten doen, downloadt de browser het bestand automatisch, vergelijkbaar met Chromium-browsers.

Met de huidige Firefox 96-versie wordt gebruikers bij het indrukken van een downloadlink gevraagd of ze een bestand willen openen met een bepaald programma of dat ze gewoon een bestand willen opslaan. Met versie 97 downloadt de browser standaard bestanden automatisch. Tijdens het downloaden verschijnt het downloadpaneel, zodat gebruikers weten dat er een bestand wordt gedownload. In dit paneel kunnen ze het gedownloade bestand openen.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om terug te gaan naar de oude manier van werken, kiezen of ze een bestand meteen openen of gewoon opslaan. Firefox zegt dat de extra dialoog meestal niets meer is dan een onnodige onderbreking, omdat downloads meestal opzettelijk zijn.

De upgrade naar Firefox 97 lost ook een bug op die ervoor zorgde dat bepaalde bestanden niet altijd met een extern programma konden worden geopend, zelfs als de gebruiker dit in de instellingen had gekozen. Deze bug is al veertien jaar aan de gang en heeft betrekking op bestanden die zijn verzonden met de header content-disposition: attachment . In Windows en Linux worden bestanden die nog worden gedownload niet meer standaard in de map Temp geplaatst, maar in de map Downloads. Deze downloads moeten bijvoorbeeld gemakkelijker te vinden zijn voor gebruikers.

De nieuwe downloadfuncties zijn opgenomen in de Nightly-build van Firefox 97. De stabiele versie van deze browser staat gepland voor 8 februari.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01