072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Firefox introduceert gesponsorde zoeksuggestiesfunctie in de VS

datum: 07-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Mozilla introduceert Firefox Suggest in browserversies 92 en 93. Deze zoekfunctie toont gesponsorde en voorgestelde resultaten in de zoekbalk van Amerikaanse Firefox-gebruikers. Het is nog niet bekend wanneer en of de feature ook naar de rest van de wereld komt.

Met Firefox Suggest zien Amerikaanse gebruikers van Firefox versie 92 en versie 93 onlangs gesponsorde zoekresultaten onderaan hun zoekbalk. Daarnaast toont Suggest ook resultaten uit browsergeschiedenis, bladwijzers, geopende tabbladen of suggesties van "betrouwbare" partnerbedrijven zoals Wikipedia in de zoekbalk. Dit alles zou Mozilla moeten helpen om sneller de juiste zoekresultaten te krijgen.

Gebruikers kunnen de extra optie voor contextuele suggesties activeren, zodat Firefox meer relevante gesponsorde suggesties kan tonen op basis van de locatie van een gebruiker in de stad. Deze optie is momenteel nog opt-in voor een beperkt aantal gebruikers. Mozilla stelt dat het de verzamelde gegevens van contextuele suggesties doorstuurt naar zijn eigen doorgelichte partnerbedrijven.

Volgens Mozilla houden die bedrijven zich aan de privacynormen van Firefox en zouden de gegevens via hun eigen proxydienst worden gedeeld. Bovendien zouden er geen persoonlijke kenmerken van de gebruiker aanwezig zijn. "De gegevens bevatten geen informatie die u identificeert", aldus het bedrijf. "Bovendien wordt deze alleen gedeeld als je een suggestie bekijkt of erop klikt." Een van de partnerbedrijven die advertenties zal aanbieden, is adMarketplace .

In het instellingenmenu kan Firefox Suggest verder worden aangepast en kunnen de gecontextualiseerde zoekresultaten worden uitgeschakeld. U kunt er ook voor kiezen om gesponsorde gecontextualiseerde resultaten uit te sluiten van de zoekbalk, maar niet van de algemene Fire Suggest-zoekresultaten.

Voorlopig introduceert Mozilla Firefox Suggest alleen voor Amerikaanse gebruikers van Firefox-versies 92 en 93. Het bedrijf experimenteerde voor het eerst met de functionaliteit in augustus. Het is nog niet duidelijk of en wanneer het naar andere landen zal komen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01