072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Fortnite voegt Party Worlds-modus toe voor spelers om nieuwe vrienden te maken

datum: 01-12-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Epic Games heeft een nieuwe modus in Fortnite geïntroduceerd die er vooral op gericht is spelers met elkaar te laten socializen. Epic zegt dat niet alleen kennissen samen kunnen hangen, maar het ook mogelijk wordt om nieuwe vrienden te maken.

Er is geen vechten of bouwen in de nieuwe Party Worlds-modus. Spelers kunnen in deze modus minigames met elkaar spelen of gewoon met elkaar chatten. De werelden zijn speciaal gemaakt voor deze modus en moeten de sfeer van een hangout brengen. Voorlopig is er de keuze tussen twee verschillende werelden: een pretpark en een nachtclub. Beide zijn ontworpen in samenwerking met leden van de gemeenschap. Epic Games zegt dat het inzendingen van spelers voor meer van dergelijke sociale werelden zal accepteren.

Fortnite bevat al een vergelijkbare 'vreedzame' modus genaamd Party Royale, maar volgens Epic Games is Party Worlds echt specifiek voor gezelligheid. Concerten vinden ook plaats in Party Royale, terwijl Party Worlds rustiger en meer 'relaxed' zou moeten zijn.

Met deze modus begint de battle royale-game van Epic Games meer op een metaverse game te lijken. Dit sluit aan bij eerdere uitspraken van CEO Tim Sweeney, die zei van Fortnite een '3D sociaal medium' te willen maken, waarin mensen 'allerlei ervaringen beleven'. Tweakers schreef eerder een achtergrondartikel over de strijd van onder meer Epic Games voor de metaverse.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01