072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Forza Horizon-ontwikkelaars wilden eerst Project Gotham Racing opnieuw opstarten

datum: 13-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De oprichters van Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games wilden eerst Project Gotham Racing opnieuw opstarten. Toen ze dat in bocht 10 gooiden, vuurde de ontwikkelaar van Forza Motorsports het af. Ter plekke bedacht Playground Games Forza Horizon, een spel dat ze mochten maken.

Trevor Williams, een van de oprichters van Playground Games, gooide de reboot van de Project Gotham Racing-serie in een restaurant in Los Angeles. Van 2001 tot 2007 zijn er vier PGR-games voor Xbox-consoles uitgebracht, deze arcade-racegames zijn gemaakt door Bizarre Creations. Toen Bizarre in 2007 door Activision werd overgenomen, waren er geen Project Gotham Racing-games meer. De rechten bleven bij Microsoft, waardoor dit bedrijf de game kon blijven maken.

Toen Williams het maken van nieuwe PGR-games pitchte voor Turn 10 Studios, zag de ontwikkelaar het punt niet in. Dat zeggen de topmanagers van Williams en Turn 10 Studios Dan Greenawalt en Alan Hartman in een interview met GQ . Waarom de Turn 10 niet voelde als een reboot van Project Gotham Racing wordt niet duidelijk uit het artikel.

Wel zegt Williams dat hij meteen bezorgd was en niet wist wat hij moest doen. Even later vroeg Hartman aan Williams wat zijn studio met de Forza-serie kon doen. "Toen gooiden we wat Horizon zou worden, praktisch op een servet", zegt Williams.

In 2012 verscheen de eerste Horizon-game, racegames met een open wereld die meer arcade zijn dan circuitraces van Forza Motorsports. De Forza Horizon-games zijn sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste gameseries van Microsoft. Afgelopen november werd de vijfde game in de serie uitgebracht, een game die volgens Microsoft destijds de beste "eerste week" van een Xbox-game had.

Het interview gaat verder over de ontwikkeling van de nieuwe Forza Motorsports-game , die volgend jaar uitkomt. In het artikel schetsen Greenawalt en Hartman hoe ze de game ontwikkelen en hopen dat het een raceplatform kan worden binnen Game Pass.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01