072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Foto's tonen DDR4- en DDR5-varianten van ASUS Z690-moederborden

datum: 19-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

ASUS gaat DDR4- en DDR5-varianten van Prime-moederborden uitbrengen met de Intel Z690-chipset. Dat blijkt uit foto's die online zijn geplaatst. In de Prime-serie verschijnen vier moederborden met DDR5-geheugenslots en zes DDR4-varianten.

De aankomende Intel Alder Lake-processors zijn de eerste consumenten-CPU's met DDR5-ondersteuning, maar het nieuwe geheugen zal waarschijnlijk aanzienlijk duurder zijn dan DDR4 . De processors zijn ook compatibel met dat geheugentype en het lijkt erop dat fabrikanten Z690-moederborden in eerste instantie in DDR4- en DDR5-versies zullen uitbrengen. VideoCardz heeft foto's online geplaatst van verschillende ASUS-moederborden die dit laten zien.

Het gaat om tien moederborden uit de ASUS Prime-serie. Dat zijn mid-range moederborden. Uit registraties bleek eerder dat er ook Z690-varianten met DDR4 en DDR5 in de ROG Strix-serie komen. Het is voor het eerst dat de nieuwe moederborden te zien zijn. Versies voor DDR4-geheugen hebben de aanduiding D4 in de naam. Bij de DDR5-versies staat er geen extra aanduiding in de naam.

De DDR4- en DDR5-varianten van de moederborden zien er vrijwel hetzelfde uit. De geheugenslots zijn even groot, maar het ontwerp en de lay-out van de geheugenslotpinnen is anders op de DDR5-kaarten. Ook de Z690-moederborden in de Prime-serie lijken erg op de Z590-varianten, merkt VideoCardz op. De aansluitingen zijn hetzelfde gebleven en ook de componenten op het bord zijn vrijwel identiek. De Z690-kaarten krijgen de nieuwe LGA1700-socket voor Intel's Alder Lake-processors.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01