072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Foto toont Gigabyte Z690 Aorus Elite AX DDR4-moederbord met PCIe 5.0-slot

datum: 06-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Een foto van een Intel Z690-moederbord van Gigabyte is online opgedoken. Deze Gigabyte Z690 Aorus Elite AX DDR4 ondersteunt de aankomende Intel Alder Lake-processors en heeft vier M.2-slots.

Het onaangekondigde Gigabyte-moederbord werd gepubliceerd door Twitter-gebruiker HXL en gespot door VideoCardz . Het is de eerste foto van een Z690-moederbord en zijn socket LGA1700. De foto's tonen een Chinese verpakking, met specificaties van het moederbord.

DDR4-geheugenondersteuning komt specifiek aan de orde in de productnaam van het moederbord. Intel heeft eerder aangekondigd dat zijn Alder Lake-desktopprocessors zowel DDR4- als DDR5-geheugen zullen ondersteunen. Iets soortgelijks was ook het geval met Intel's Skylake-generatie, die DDR3 en DDR4 ondersteunde. Gigabyte komt mogelijk ook met een DDR5-variant van zijn Z690 Aorus Elite-moederbord, hoewel dit nog niet is bevestigd.

Verder is op de foto's te zien dat het moederbord één PCIe 5.0 x16 slot heeft voor een videokaart, en vier M.2 slots met een PCIe interface. Het Z690-moederbord heeft ook een VRM-ontwerp met 16+1+2-fasen en Wi-Fi 6-ondersteuning. De Z690 Aorus Elite AX DDR4 lijkt naast een HDMI- en DisplayPort-connector ook negen USB-A-poorten en een USB-C-aansluiting te hebben. Wat het moederbord gaat kosten is niet bekend.

Intel zal naar verwachting de Z690-chipset en de eerste Alder Lake-processors op 4 november uitbrengen. De officiële aankondiging en de start van de pre-orders worden een week eerder verwacht. Prijzen en specificaties zijn al gepubliceerd op Amazon en diverse Nederlandse webwinkels . Eerder vandaag plaatste Intel senior vice president Gregory M. Bryant de eerste foto's van Alder Lake desktopprocessors op Twitter .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01