072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Fractal bevestigt stabiliteitsproblemen met PCIe 4.0-riser in Ridge-behuizing

datum: 18-01-2023 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

De Fractal Design Ridge-behuizing heeft stabiliteitsproblemen met bepaalde PCIe 4.0 GPU's. Dat bevestigt de fabrikant in een verklaring. Fractal zal uiteindelijk een vervangende riser uitbrengen en raadt gebruikers aan om in de tussentijd over te stappen op PCIe 3.0.

Fractal Design bevestigt het probleem op haar website . Het probleem zit in de PCIe-riser die wordt geleverd met de mini-ITX-behuizing. Bepaalde gebruikers melden stabiliteitsproblemen wanneer die riser wordt gebruikt met PCIe 4.0-videokaarten. De riser in de Ridge-behuizing bestaat uit twee afzonderlijke PCB's, in plaats van een meer traditionele kabelgebaseerde riser.

De fabrikant zegt na testen te hebben vastgesteld dat "de meeste systemen" zonder problemen PCIe 4.0 kunnen uitvoeren met de riser in de Ridge-behuizing. Sommige gebruikers die stabiliteitsproblemen ervaren, zouden "het systeem voorlopig in de PCIe 3.0-modus moeten laten draaien", schrijft Fractal Design.

Het bedrijf werkt momenteel aan een oplossing om volledige PCIe 4.0-compatibiliteit mogelijk te maken, maar werkt momenteel zijn productpagina's bij om aan te geven dat alleen PCIe 3.0-ondersteuning kan worden gegarandeerd. Fractal Design raadt getroffen Ridge-gebruikers aan contact op te nemen met ridge.support@fractal-design.com . Het bedrijf voorziet gebruikers via dat e-mailadres van updates over vervangende risers, die na verloop van tijd zullen worden verzonden. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet bekend.

In de tussentijd kunnen gebruikers hulp krijgen van de Fractal-klantenservice om het PCIe-slot van hun moederbord om te schakelen naar PCIe 3.0-modus. Grote nadelen levert dat niet op: Tweakers constateerde in zijn GeForce RTX 3080 review slechts een minimaal prestatieverschil tussen PCIe 3.0 en 4.0 . TechPowerUp claimt hetzelfde in een test met een RTX 4090 .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01