072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Fractal Design brengt nano- en compacte versies van Torrent Case uit

datum: 09-02-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Fractal Design introduceert kleinere versies van zijn Torrent-behuizing. Net als de grote variant is het ontwerp gericht op de luchtstroom en worden de behuizingen geleverd met 180 mm-ventilatoren. De Nano-behuizing is gemaakt voor luchtgekoelde mini-ITX-builds.

Fractal Design maakt versies met panelen van gehard glas en versies met gesloten zijpanelen. Alle varianten zijn voorzien van 180x38mm ventilatoren. De varianten met doorzichtige zijpanelen krijgen ARGB-fans. Het op luchtstroom gerichte ontwerp van de Torrent Nano en Compact is vergelijkbaar met dat van de grotere Fractal Design Torrent die vorig jaar uitkwam.

De Torrent Nano is een vrij ruime mini-ITX behuizing, waar een ATX voeding in past. Aan de voorkant zit één 180 mm ventilator en er is ruimte voor een 3,5" HDD of twee 2,5" SSD's. Volgens de fabrikant zit de positie van de videokaart net boven de luchtinlaat aan de onderkant. De behuizing heeft beugels om de GPU recht te houden en er zijn stoffilters aan de voor- en onderkant.

In de Torrent Compact passen ATX-moederborden, maar de behuizing is met een inhoud van zo'n 47 liter een stuk compacter dan de reguliere Torrent-versie, die een inhoud heeft van bijna 70 liter. Deze versie wordt geleverd met twee 180 mm-ventilatoren aan de voorkant en de Nexus 9P Slim PWM-ventilatorhub. Als er een mATX-moederbord wordt gebruikt, kunnen de twee ventilatoren ook aan de onderkant worden geplaatst. Net als de Nano-versie heeft het Compact-model stoffilters aan de voor- en onderkant en een beugel om de GPU te ondersteunen.

Fractal Design brengt vier versies van de twee kasten uit. De Torrent Nano kost 116 euro met gesloten panelen en tot 137 euro met gehard glazen zijpanelen en een ARGB-ventilator. De Compact-versie heeft prijzen van 137 tot 169 euro.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01