072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

FTC bereidt antitrustklacht voor tegen Microsoft-overname van Activision

datum: 24-11-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Amerikaanse FTC zou een antitrustklacht voorbereiden tegen Microsofts overname van Activision Blizzard. Als het uiteindelijk tot een rechtszaak komt, kan dat al volgende maand.

Volgens Politico nadert het onderzoek van de Federal Trade Commission zijn einde. De bevindingen zullen binnenkort worden voorgelegd aan de leden van de Amerikaanse waakhondcommissie, die vervolgens zullen beslissen of ze naar de rechter stappen. Alvorens die stap te zetten, zou de FTC ook luisteren naar de advocaten van Microsoft en Activision Blizzard. Al zou de FTC erg sceptisch staan tegenover hun uitspraken.

De Amerikaanse waakhond wil onderzoeken of Microsoft door de overname van Activision Blizzard een oneerlijke stimulans zou krijgen in de videogamemarkt. Sony, de fabrikant van PlayStation-consoles en een van de belangrijkste concurrenten van Microsoft op de gamingmarkt, heeft zich eerder negatief uitgesproken over de mogelijke overname en is van mening dat de deal een gezonde concurrentie in de weg staat. Het Japanse bedrijf doelt daarmee ook op de Call of Duty-franchise waarvan Sony vermoedt dat die uiteindelijk van de PlayStation zal verdwijnen. Microsoft heeft al meerdere keren aangegeven dat dit niet het geval zal zijn.

Volgens Politico heeft ook de Amerikaanse zoekgigant Google zijn zegje gedaan. Volgens Google zou Microsoft met opzet de kwaliteit van zijn Game Pass-dienst naar beneden hebben gehaald als er gebruik is gemaakt van Google Chrome. De zoekgigant zou hebben gesteld dat Microsoft knoeit met de kwaliteit van Game Pass als klanten Google Chrome gebruiken. In juni van dit jaar bracht Microsoft een update uit voor zijn Edge-webbrowser waarmee die browser games kon opschalen voor Xbox Cloud Gaming. Hierdoor zouden gestreamde games er scherper en duidelijker uit moeten zien.

Eerder dit jaar maakte Microsoft bekend dat het Activision Blizzard wilde overnemen voor 68,7 miljard dollar. De twee bedrijven hadden hierover overeenstemming bereikt. De mogelijke overname wordt onderzocht door tal van concurrentiewaakhonden. Zo wil de Europese Commissie de overname onder de loep nemen. De Britse marktautoriteit is ook een onderzoek gestart en heeft haar bezorgdheid geuit over de deal. De Braziliaanse waakhond heeft de overname al goedgekeurd , in navolging van de waakhond in Saoedi-Arabië. Tweakers schreef kort na de overname een achtergrondartikel over de mogelijke bezwaren en gevolgen van de mogelijke overname

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01