072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

FTC dient klacht in om overname van Activision Blizzard door Microsoft te blokkeren

datum: 09-12-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De FTC wil de overname van Activision Blizzard door Microsoft voorkomen en heeft daarom een antitrustklacht ingediend. De Amerikaanse marktautoriteit vreest dat de overname zal leiden tot een belemmering van de concurrentie op de gamesmarkt.

De Federal Trade Commission wil voorkomen dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft de concurrentie van andere bedrijven in de game-industrie verstikt. De waakhond vreest onder meer dat Microsoft alleen games van Activision Blizzard beschikbaar zal stellen voor de eigen Xbox-consoles of de games pas op een later moment op andere platformen zal toelaten, zoals de PlayStation-console van Sony. "Microsoft heeft al laten zien dat het content kan en zal achterhouden voor gamesconcurrenten", aldus de FTC.

Terwijl Microsoft eerder deze week bevestigde dat het Call of Duty-games naar Nintendo-consoles wil brengen en dat het Sony een aanbod heeft gedaan om de release van nieuwe CoD-games op PlayStation-consoles voor een decennium te garanderen , loopt de technologiegigant voorop . De overname van ZeniMax besloot om bepaalde games van dochteronderneming Bethesda Softworks alleen op Xbox-consoles en Windows-pc's uit te brengen. "Microsoft besloot om verschillende Bethesda-titels, waaronder Starfield en Redfall, exclusief voor Microsoft te maken, ondanks het feit dat het de Europese antitrustautoriteiten had verzekerd dat het geen reden had om rivaliserende consolegames achter te houden."

Als Activision Blizzard eigendom is van Microsoft, zou de technologiegigant "zowel de middelen als het motief" hebben om de concurrentie te schaden door spelprijzen te manipuleren, of zelfs de "spelkwaliteit of spelerservaring op de platforms van concurrenten" kunnen aantasten. '. Microsoft zou in staat zijn om "de voorwaarden en timing van Activision-content te wijzigen" of "content volledig achter te houden voor concurrenten". De consument zou hier uiteindelijk de prijs voor betalen.

Politico meldde in november al dat het einde van het onderzoek van de FTC naderde en dat de kans groot was dat de waakhond zich tegen de overname wilde verzetten. In januari van dit jaar kondigde technologiegigant Microsoft aan dat het plannen heeft om Activision Blizzard over te nemen voor $68,7 miljard. Het zou de grootste acquisitie van Microsoft ooit moeten zijn, maar ook een van de grootste acquisitiedeals in het algemeen.

Tweakers schreef eerder een achtergrondartikel over de mogelijke gevolgen en bezwaren van de deal. De FTC is niet de enige markttoezichthouder die de overnamedeal onderzoekt. Ook de Europese Commissie en de Britse marktwaakhond CMA onderzoeken de zaak. De deal is goedgekeurd door marktwaakhonden in Brazilië en Saoedi-Arabië.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01