072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

FTC verwijdert Spyfone van lijst met geautoriseerde bewakingsbedrijven

datum: 02-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Het Amerikaanse surveillancebedrijf Spyfone mag zich niet bezighouden met surveillancepraktijken door de FTC. Het bedrijf werd van de lijst van geautoriseerde bedrijven geschrapt omdat het de locatie van zijn klanten met derden deelde en nalatige beveiliging had.

Spyfone verkoopt bewakingssoftware aan ouders en werkgevers, maar het bedrijf verkocht hun verzamelde gegevens volgens de FTC aan derden. Volgens de FTC stelde dit stalkers en misbruikers in staat om in het geheim doelwitten op te sporen die vervolgens potentiƫle slachtoffers van geweld worden. De FTC verklaarde ook dat Spyfone een gebrek aan beveiliging heeft waardoor hackers, dieven en cybercriminelen gemakkelijk toegang hebben tot de verzamelde gegevens. Niet alleen is het bedrijf van de lijst van geautoriseerde bedrijven geschrapt, ook CEO Scott Zuckerman mag zich niet meer bezighouden met surveillancepraktijken.

In 2018 haalde het bedrijf de krantenkoppen nadat een onderzoeker ontdekte dat het bedrijf de verzamelde gegevens onbeschermd op het net had opgeslagen. Die gegevens omvatten foto's, berichten, geluidsopnames, contactgegevens, locatiegegevens, wachtwoorden,... van duizenden mensen. Volgens de onderzoeker was er geen wachtwoord nodig om in de backend van Spyfone te komen en was de api ook niet beveiligd. Na dit datalek stelde Spyfone voor om de beveiliging op orde te brengen. De FTC zegt dat het bedrijf zijn belofte niet is nagekomen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01