072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Funcom kondigt open wereld game Dune: Awakening aan en toont trailer

datum: 24-08-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Uitgever Funcom heeft een filmische trailer uitgebracht voor Dune: Awakening, waarmee deze game officieel wordt aangekondigd. Het is een open-wereld MMO met overlevingselementen die zich afspelen in het Dune-universum van sci-fi-schrijver Frank Herbert.

De aankondiging tijdens de gamescom-beurs zei niet veel over de gameplay en in de trailer is ook niets te zien. Funcom zegt dat de game is geïnspireerd op het meesterwerk van Herbert en de recente Hollywood-film van Denis Villeneuve. De kenmerkende gigantische zandwormen zullen zeker aanwezig zijn.

Er zullen waarschijnlijk ook wat innovaties in de game zitten; Funcom heeft het over 'het verkennen van spannende nieuwe mogelijkheden in de franchise'. In Dune: Awakening krijgen spelers tenminste de kans om een 'uitgestrekt en naadloos' Arrakis 'als nooit tevoren' te verkennen.

Volgens de uitgever "combineert de game de korreligheid en creativiteit van survivalgames met de sociale interactiviteit van grootschalige, langdurige multiplayer-games om een unieke en ambitieuze survival-MMO in de open wereld te creëren." Spelers kunnen onbekende sectoren bezoeken en geheimen en rijkdom ontdekken voordat stormen het landschap veranderen.

Ontsnappen aan zandwormen wordt ook een gameplay-element, net als het bouwen van een schuilplaats tot een volwaardige basis. Bovendien kunnen spelers zich verplaatsen in de kenmerkende voertuigen uit het Dune-universum.

Ook het zoeken naar specerijen , het inzetten van een oogstmachine en het beschermen van deze operaties is belangrijk. Dat laatste betekent dat er ook veel gevochten zal worden, waarbij spelers 'naadloos' overstappen van pantserwagens naar gevechten in de vliegende Ornithopters. Er zal ook een uitgebreid crafting-systeem in de game zitten en spelers kunnen ook nieuwe vaardigheden verwerven via spice.

Er zal ook een duidelijk politiek element in de game zitten: Funcom vertelt over de mogelijkheden voor spelers om hun weg naar de macht in kaart te brengen en hun invloed in de Landsraad op te bouwen. Intriges zullen daarbij een niet onbelangrijke rol spelen.

Dune: Awakening komt naar pc, PS5 en Xbox Series-consoles. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden voor een bèta op de officiële site . De uitgever zegt de komende maanden meer informatie over de game te delen. Voorlopig is er nog geen releasedatum bekend.

Dit spel is Funcom's tweede Dune-spel. Het bedrijf maakte in 2019 bekend dat het een deal had getekend met Legendary Studios om ten minste drie games te maken in het universum van Frank Herbert. De eerste game die wordt aangekondigd is Dune: Spice Wars en Dune: Awakening is de tweede game die nu is aangekondigd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01