072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

G4S: duizenden alarmsystemen vanaf 1 april onbruikbaar door ISDN-uitschakeling

datum: 14-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Beveiligingsbedrijf G4S waarschuwt dat vanaf 1 april 'duizenden' verouderde alarmsystemen niet meer aan de bel trekken, omdat KPN dan het ISDN-netwerk definitief uitschakelt. Hierdoor kunnen ze vanaf dat moment geen verbinding meer maken met de meldkamer.

Dat zegt het bedrijf in De Telegraaf . Volgens G4S zijn dit bedrijven die oude alarmsystemen gebruiken. G4S heeft zo'n 2.700 klanten met zo'n verouderd systeem dat gebruik maakt van ISDN, maar zegt dat er onder concurrenten nog "meer dan tienduizend" klanten gebruik van maken. KPN sluit op 1 april het ISDN-netwerk af waarna oude alarmsystemen een foutmelding geven omdat ze geen verbinding meer kunnen maken met de meldkamer.

KPN kondigde in 2017 aan te stoppen met het gebruik van ISDN en in september 2019 afscheid te nemen van het netwerk . Het zou echter pas op 1 oktober 2021 volledig worden uitgeschakeld. De staart hiervan zit in ISDN voor alarmsystemen; hiervoor wordt de dienst per 1 april stopgezet. Veel grotere bedrijven zijn al overgestapt op nieuwere systemen. Volgens G4S is het vooral 'de slagerij op de hoek van de straat' of een 'kantoor op een industrieterrein' die nog gebruik maakt van het ISDN-netwerk. Sommige consumenten maken ook nog gebruik van een ISDN alarmsysteem.

KPN vertelt aan De Telegraaf dat het klanten al meer dan eens heeft geïnformeerd over het loskoppelen van ISDN en dat het onlangs het netwerk heeft uitgeschakeld als onderdeel van een test. Daar kwamen 'enige reacties op', zegt het bedrijf, maar KPN heeft niet het idee dat eind maart veel bedrijven nog op het ISDN-netwerk zitten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01