072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Game Mania meldt datalek na ransomware-aanval

datum: 13-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Winkelketen Game Mania meldt afgelopen maandag doelwit te zijn geweest van een ransomware-aanval. De criminelen wisten toegang te krijgen tot een server met persoonlijke gegevens van klanten.

De aanval op zijn systemen vond plaats op maandag 10 januari om 3 uur 's nachts, volgens Game Mania. Tijdens de aanval kregen de daders toegang tot een server met daarop 'bedrijfsinformatie', waaronder persoonsgegevens. Het gaat om namen, adressen, e-mailadressen en telefoonnummers. Volgens de keten van gamewinkels zijn er geen wachtwoorden of betalingsgegevens gestolen.

Na het ontdekken van het datalek heeft het bedrijf de getroffen systemen offline gehaald . Het datalek is nu ook gemeld bij de toezichthouders in Nederland en Belgiƫ, zoals vereist door de AVG als het om grote hoeveelheden data of gevoelige data gaat. Game Mania stelt verder dat het de aanval nog in onderzoek heeft en een 'externe expert' heeft ingeschakeld om de beveiliging van zijn systemen te controleren.

Het bedrijf waarschuwt klanten voor het risico dat criminelen proberen contact met hen op te nemen via e-mail of sms. Het advies is om niet te reageren op verdachte berichten. Tweakers heeft bij Game Mania vragen over hoeveel klanten zijn getroffen door het datalek en wat de impact van de ransomware-aanval is op de verdere bedrijfsvoering.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01