072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Gebruikers Back-up en synchronisatie voor Google Drive moeten vóór 1 oktober overschakelen

datum: 13-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Vanaf volgende maand toont Google Drive een melding aan gebruikers die hun bestanden synchroniseren via Back-up en synchronisatie. Dit kan tot 1 oktober waarna gebruikers niet meer kunnen inloggen en alleen bestanden synchroniseren via de nieuwe Drive-app.

Momenteel zijn er twee clients die Google Drive-bestanden op desktop kunnen synchroniseren. De Drive-app wordt voornamelijk gebruikt door consumenten en Back-up en synchronisatie is meer gericht op zakelijke klanten. Google maakte in februari al bekend dat het de twee verschillende Google Drive-clients wilde samenvoegen.

In een blog , Google schrijft dat de gebruikers van back-up en synchronisatie hun bestanden kunt overzetten naar het nieuwe systeem vanaf 19 Juli via het Back-up en synchronisatie. Vanaf 18 augustus ontvangen gebruikers die momenteel nog steeds Back-up en synchronisatie gebruiken een in-app-bericht waarin ze worden gevraagd om over te schakelen naar de Google Drive-app.

Op 1 oktober kunnen gebruikers niet langer inloggen via Back-up en synchronisatie en worden bestanden niet meer gesynchroniseerd. Om bestanden weer te kunnen synchroniseren met de cloudservice van Google, moet eerst de nieuwe Drive-app worden geïnstalleerd.

De Drive-app voor desktop is meer gericht op de cloudfunctionaliteiten van Google Drive. Back-up en synchronisatie is voornamelijk bedoeld voor het uploaden van lokale bestanden naar Google Drive. Met de Drive-app kunnen mappen lokaal worden opgeslagen, zodat ze ook offline beschikbaar zijn.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01