072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Gegevens van 'zeer kwetsbare personen' gestolen bij aanval op Rode Kruis

datum: 20-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Het Internationale Rode Kruis is getroffen door een cyberaanval. Details over die aanval zijn niet bekend, maar de organisatie is "ernstig bezorgd" dat gevoelige gegevens over kwetsbare personen kunnen worden gelekt.

De aanval vond plaats op een Zwitsers bedrijf dat data hostte voor het Internationale Comité van het Rode Kruis. Om welk bedrijf het gaat, is niet bekend, maar het lijkt niet direct gelieerd te zijn aan het Rode Kruis. Ook is niet precies bekend om wat voor soort aanslag het gaat en door wie. Het Rode Kruis schrijft dat het vooralsnog geen indicatie heeft dat er online gegevens zijn gedeeld, maar de organisatie heeft veel zorgen dat dit kan gebeuren.

De gegevens die zijn gestolen betreffen zeker 515.000 mensen. Dit geldt ook voor mensen die familie hebben verloren tijdens oorlogen of migraties. Het Rode Kruis gebruikt een database om die mensen aan elkaar te koppelen. Het bureau waarschuwt daarom dat het gaat om gegevens van ernstig kwetsbare personen. Volgens de organisatie zijn de gegevens afkomstig van zeker zestig internationale afdelingen van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan. De Nederlandse afdeling zegt nog te onderzoeken of bij de aanslag ook gegevens uit dit land zijn buitgemaakt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01