072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Gemeente Groningen deelt plannen voor groot datacenter van onbekend bedrijf

datum: 13-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Volgens plannen van de gemeente Groningen komt er mogelijk een nieuw groot datacenter op industrieterrein Westpoort bij Groningen. Het is op dit moment niet bekend welk bedrijf dat datacenter wil bouwen.

Uit een pdf-document van de gemeente Groningen blijkt dat het mogelijke datacenter twintig hectare beslaat op bedrijventerrein Westpoort. De gemeente zou vorig jaar benaderd zijn met plannen voor het datacenter. De bouw van het mogelijke datacenter staat nog niet vast; de gemeente Groningen moet zich hier eerst over uitspreken.

De gemeente zegt te verwachten dat er 125 vaste banen bij het datacenter betrokken zullen zijn. Vanwege de maximale bouwhoogte zou de initiatiefnemer waarschijnlijk gebruik maken van luchtkoeling voor het datacenter. Als de plannen doorgaan, verwacht de gemeente dat de restwarmte kan worden gebruikt om 5000 tot 10.000 huishoudens te verwarmen, zo blijkt uit het gedeelde document.

Het is niet bekend welk bedrijf van plan is een nieuw datacenter in Groningen te bouwen. Verantwoordelijk wethouder Berndt Benjamins van D66 wil niet aan RTV Noord bevestigen wie de betrokken partijen zijn. Op dit moment staat er een NorthC- datacenter in Westpoort en dat bedrijf is ook van plan om uit te breiden, maar dat doen ze volgens RTV Noord niet met twintig hectare.

Een andere wethouder, Roeland van der Schaaf van de PvdA, meldt aan het regionale medium dat hij in gesprek gaat met omwonenden, al benadrukt hij wel dat het datacenter op een industrieterrein moet komen. Tegelijkertijd erkent hij dat een terrein van 20 hectare een impact heeft op het milieu. Het is niet bekend wanneer het datacenter in gebruik wordt genomen, als de plannen worden goedgekeurd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01