072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

German T-Systems opent op OpenStack gebaseerde node in datacenter Almere

datum: 15-11-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

T-Systems, dochteronderneming van Deutsche Telekom, heeft een node geopend voor clouddienst Open Telekom Cloud in het Almere-datacenter van co-locatiegigant NorthC. Het is het tweede Nederlandse knooppunt van Open Telekom Cloud en ook het tweede buiten Duitsland.

In eerste instantie gaat het om een datacenter node met een oppervlakte tot 825 m² met daarin 1000 servers, 400 switches en firewalls en 30.000 vCPU's. T-Systems, zusterbedrijf van T-Mobile dat zich richt op de zakelijke IT-markt, hoopt met de opening meer Nederlandse klanten te trekken en heeft de locatie in het datacenter van NorthC grotendeels gekozen vanwege de strategische 'nabijheid' van internetknooppunt AMS-IX .

"Met deze locatie nabij Amsterdam krijgen we toegang tot veel nieuwe internationale verbindingen", zegt T-Systems Cto Maximilian Ahrens tegen Tweakers. T-Systems gaat via de node Open Telekom Cloud aanbieden. Dit is een clouddienst die op de markt wordt gebracht als Europees alternatief voor diensten van de Amerikaanse bedrijven Microsoft, Amazon en Google, omdat deze geen data deelt en naar eigen zeggen volledig AVG-compliant is.

Open Telekom Cloud is gebaseerd op OpenStack en is dus gebaseerd op open source standaarden. T-Systems is niet de enige aanbieder van een op OpenStack gebaseerde cloudomgeving. Er zijn er meerdere, zoals CloudVPS, dat sinds 2017 een OpenStack IaaS-platform in Nederland draait. Het is de tweede OTC-node in een Nederlands datacenter . Het andere knooppunt bevindt zich in een NorthC-datacenter in Aalsmeer.

De twee nodes van T-Systems in Nederland staan in directe verbinding met de andere nodes van het cloudplatform in Biere en Magdeburg en dienen tevens als back-up voor die nodes. Ahrens zegt dat er plannen zijn voor verdere uitbreiding in Nederland. Volgens de CTO neemt de vraag naar een alternatieve cloudomgeving voor de grote hyperscalers toe en zou er interesse zijn vanuit de publieke sector. In Duitsland draait de Duitse Coronamelder-app op Open Telekom Cloud, met 32 miljoen gebruikers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01