072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Gerucht: Activision Blizzard CEO overweegt Kotaku of PC Gamer te kopen

datum: 19-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, heeft de afgelopen weken voorgesteld om gaming-nieuwssites zoals Kotaku en PC Gamer over te nemen. Zo zou hij de publieke perceptie van Activision Blizzard willen verbeteren, zeggen anonieme bronnen.

Uit het Wall Street Journal-artikel wordt niet duidelijk hoe de overname van Kotaku en PC Gamer zou bijdragen aan een betere perceptie van Activision Blizzard, aldus Kotick. Zo is niet duidelijk of Kotick na de media-overname invloed zou hebben gehad op de artikelen rondom Activision Blizzard.

De krant baseert zich op anonieme bronnen 'bekend met Kotick'. Een woordvoerder van Activision Blizzard ontkent dat Kotick de media wilde overnemen. Kotaku en PC Gamer weigerden commentaar te geven.

In hetzelfde artikel zeggen bronnen dat Microsoft al langer interesse had in een overname van het gamebedrijf, maar dat Kotick daar niet per se enthousiast over was. Toen het gamebedrijf vorig jaar meerdere keren negatieve publiciteit kreeg vanwege de behandeling van vrouwen , wilde Kotick Activision Blizzard verkopen aan Microsoft.

Bronnen bij Bloomberg zeggen ook dat Kotick en andere executives van Activision Blizzard eerder negatief waren over een overname van Microsoft. Deze bronnen zeggen echter dat Activision Blizzard, zelfs na de negatieve berichtgeving, niet meteen instemde met de overname. Zo zou het bedrijf naar andere geïnteresseerde kandidaten hebben gezocht, waarbij het moederbedrijf van Facebook Meta heet. Volgens de bronnen is dit echter niet gebeurd. Meta en Activision Blizzard wilden niet reageren op dit gerucht.

Microsoft zou deze 'terughoudendheid' van Activision Blizzard hebben opgemerkt en besloot daarom de overnamegesprekken af te koelen. Activision Blizzard hervatte deze gesprekken uiteindelijk en de overname werd tijdens de feestdagen besproken. De twee bedrijven maakten de overname dinsdag bekend. Microsoft is bereid 68,7 miljard dollar te betalen voor de overname, die naar verwachting in juli 2023 wordt afgerond.

Volgens Bloomberg bezit Kotick bijna vier miljoen aandelen van Activision Blizzard. Microsoft betaalt $ 95 per aandeel bij de overname; Kotick zal dus $ 375,3 miljoen verdienen aan de overname. Bronnen zeggen dat Kotick zal aftreden als CEO zodra de deal rond is, beide bedrijven hebben dit niet bevestigd of ontkend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01