072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Gerucht: Amazon Studios dicht bij Mass Effect TV-serie deal

datum: 24-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Amazon Studios zou in gesprek zijn met uitgever Electronic Arts over een tv-serie rond Mass Effect. Volgens Deadline is een deal nabij. Er is in het verleden wel eens een poging gedaan om een Mass Effect-film te maken, maar die is nooit van de grond gekomen.

Deadline noemt de Mass Effect-serie kort in een artikel over The Wheel of Time, de nieuwste fantasyserie van Amazon Prime. Volgens Amazon kijken tientallen miljoenen abonnees naar die serie. De dienst noemt geen exacte aantallen, maar stelt dat de serie de verwachtingen overtreft.

Amazon zal blijven investeren "in alle vormen van het fantasy-genre", vertelde Jennifer Salke, het hoofd van Amazon Studios, aan Deadline. Een serie over Mass Effect zou in die categorie kunnen vallen, maar de streamingdienst doet daar geen uitspraken over.

In 2010 kocht het Amerikaanse filmbedrijf Legendary Pictures de rechten om een Mass Effect-film te maken . Er was een scenarioschrijver in beeld, maar de film kwam nooit. Mac Walters, schrijver van de Mass Effect-games bij BioWare en regisseur van de Legendary Edition van dit jaar, zei in een interview in juni met Business Insider dat het "een gevecht tegen het verhaal" was. "Welk verhaal gaan we vertellen in een film van 90 of 120 minuten en kunnen we dat recht doen?" hij vroeg zich af. Volgens Walters leent de Mass Effect-franchise zich beter voor een tv-serie dan voor een film.

In het interview deed Walters ook uitspraken over een mogelijke tv-serie. Volgens hem is de vraag niet of het komt, maar wanneer. "Het is zo'n grote wereld en zoveel mensen die ik ken uit de tv- en filmindustrie hebben me benaderd om te vragen wanneer we het gaan doen," zei hij.

De rechten op Mass Effect zijn in handen van Electronic Arts. De games in de serie zijn gemaakt door BioWare, een studio die eigendom is van EA. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe titel in de serie , maar daar is nog bijna niets over bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01